Kaas uienquiche
Hartige vegetarische taart met rode ui, tijm en pittige kaas
Ingredienten
4 middelgrote rode uien
2 normale uien (of ongeveer 12 verse cocktailuitjes)
1 teentje knoflook
4 eieren
200 ml slagroom
Paar takjes verse tijm
Peper en zout
125 gr gruyere kaas (of andere pittige kaas), geraspt
1 eetl boter
2 eetl paneermeel
2 normale uien (of ongeveer 12 verse cocktailuitjes)
1 teentje knoflook
4 eieren
200 ml slagroom
Paar takjes verse tijm
Peper en zout
125 gr gruyere kaas (of andere pittige kaas), geraspt
1 eetl boter
2 eetl paneermeel
Deeg:
130 gr bloem
60 gr koude boter, in blokjes
1 klein eitje
1 eetl koud water
Snufje zout
60 gr koude boter, in blokjes
1 klein eitje
1 eetl koud water
Snufje zout
Materialen
Quichevorm of springvorm van ca 22 cm doorsnede
Bereiding
Begin met het maken van het deeg: Meng de bloem met het zout en kneed met je vingers de boter er zachtjes door heen totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg het ei en het water toe en kneed dit er doorheen totdat je een soepel deeg hebt. Als het deeg nog erg droog is dan kun je een beetje water toevoegen en als het erg nat is een beetje bloem. Wikkel de bal in folie en leg deze een half uur in de koelkast.






Als je het handig vind kun je ook de bal deeg in de bakvorm leggen en deze met je vingers uit elkaar duwen totdat alles is bedekt. Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel. Verdeel de uien er over en schenk daarna het eimengsel er over. Leg nog een takje tijm er boven op en zet de quiche vorm ca 35 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de quiche goed gaar is van binnen. Lekker met wat salade.