Kaas uienquiche

Hartige vegetarische taart met rode ui, tijm en pittige kaas

Ingredienten
4 middelgrote rode uien
2 normale uien (of ongeveer 12 verse cocktailuitjes)
1 teentje knoflook
4 eieren
200 ml slagroom
Paar takjes verse tijm
Peper en zout
125 gr gruyere kaas (of andere pittige kaas), geraspt
1 eetl boter
2 eetl paneermeel
 
Deeg:
130 gr bloem
60 gr koude boter, in blokjes
1 klein eitje
1 eetl koud water
Snufje zout
 
Materialen
Quichevorm of springvorm van ca 22 cm doorsnede
 
Bereiding
Begin met het maken van het deeg: Meng de bloem met het zout en kneed met je vingers de boter er zachtjes door heen totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg het ei en het water toe en kneed dit er doorheen totdat je een soepel deeg hebt. Als het deeg nog erg droog is dan kun je een beetje water toevoegen en als het erg nat is een beetje bloem. Wikkel de bal in folie en leg deze een half uur in de koelkast.
 
kaasuien quiche 1
kaasuien quiche 1
kaasuien quiche 1
Verwarm de oven op 200 graden. Maak ondertussen de vulling van de quiche. Hak de uien in ringen en de knoflook in stukjes. Rits wat tijm van de takjes. Verhit een beetje boter in een pan en bak de uien, tijm en knoflook een minuut of 10. Klop de slagroom, eieren, peper en zout los in een kom en roer de kaas er door. Vet een springvorm of quichevorm in met een beetje boter en bestrooi met paneermeel, dit voorkomt dat de korst blijft plakken. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed daarna de bakvorm.
 
kaasuien quiche 1
kaasuien quiche 1
kaasuien quiche 1
Als je het handig vind kun je ook de bal deeg in de bakvorm leggen en deze met je vingers uit elkaar duwen totdat alles is bedekt. Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel. Verdeel de uien er over en schenk daarna het eimengsel er over. Leg nog een takje tijm er boven op en zet de quiche vorm ca 35 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de quiche goed gaar is van binnen. Lekker met wat salade. 
 

 

115 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.