Kaas uienquiche

Hartige vegetarische taart met rode ui, tijm en pittige kaas

Ingredienten
4 middelgrote rode uien
2 normale uien (of ongeveer 12 verse cocktailuitjes)
1 teentje knoflook
4 eieren
200 ml slagroom
Paar takjes verse tijm
Peper en zout
125 gr gruyere kaas (of andere pittige kaas), geraspt
1 eetl boter
2 eetl paneermeel
 
Deeg:
130 gr bloem
60 gr koude boter, in blokjes
1 klein eitje
1 eetl koud water
Snufje zout
 
Materialen
Quichevorm of springvorm van ca 22 cm doorsnede
 
Bereiding
Begin met het maken van het deeg: Meng de bloem met het zout en kneed met je vingers de boter er zachtjes door heen totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg het ei en het water toe en kneed dit er doorheen totdat je een soepel deeg hebt. Als het deeg nog erg droog is dan kun je een beetje water toevoegen en als het erg nat is een beetje bloem. Wikkel de bal in folie en leg deze een half uur in de koelkast.
 
kaasuien quiche 1
kaasuien quiche 1
kaasuien quiche 1
Verwarm de oven op 200 graden. Maak ondertussen de vulling van de quiche. Hak de uien in ringen en de knoflook in stukjes. Rits wat tijm van de takjes. Verhit een beetje boter in een pan en bak de uien, tijm en knoflook een minuut of 10. Klop de slagroom, eieren, peper en zout los in een kom en roer de kaas er door. Vet een springvorm of quichevorm in met een beetje boter en bestrooi met paneermeel, dit voorkomt dat de korst blijft plakken. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed daarna de bakvorm.
 
kaasuien quiche 1
kaasuien quiche 1
kaasuien quiche 1
Als je het handig vind kun je ook de bal deeg in de bakvorm leggen en deze met je vingers uit elkaar duwen totdat alles is bedekt. Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel. Verdeel de uien er over en schenk daarna het eimengsel er over. Leg nog een takje tijm er boven op en zet de quiche vorm ca 35 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de quiche goed gaar is van binnen. Lekker met wat salade. 
 

 

112 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.