Kabeljauw met pijnboompitten korstje
Lekkere vis met een krokant laagje van pijnboompitten op een mengsel van spinazie, ricotta en tomaatjes uit de oven.
45 M + 20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
4 kabeljauwhaasjes ( of andere witvis )
-
400 gr cherrytomaten
-
600 gr verse spinazie
-
250 gr ricotta
-
70 gr pijnboompitten
-
1 eetlepel citroensap
-
blaadjes Versebasilicum
-
1 eetlepel olijfolie
-
1 uitje
-
peper en zout
Benodigdheden
-
Keukenmachine
-
Grote ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper het uitje en bak in een grote pan glazig. Voeg de spinazie (in etappes) toe en bak een paar minuten mee. De spinazie moet geen prutje worden en de structuur van de bladeren nog enigzins behouden. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
-
Roer de ricotta door de spinazie in een kom en breng op smaak met een snufje peper en zout.
-
Verwarm de oven op 200 graden. Schep het spinaziemengsel in een grote ovenschaal en strijk glad. Halveer de tomaatjes en verdeel over de spinazie. Maal de pijnboompitten en de basilicum grof in een keukenmachine. Roer er een eetlepel olijfolie door zodat het mengsel een beetje blijft plakken.
-
Leg de stukken vis in de ovenschaal op de groenten en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout. Schep de pijnboompitten op de vis en druk lichtjes aan. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven.
-
Om een mooi bruin korstje te krijgen kun je de laatste 2 minuten de grill er bij aanzetten. Check altijd even of de vis goed gaar is. Lekker met wat aardappeltjes of pasta.
Heeft het gesmaakt?
193 stemmen
Ook lekker