Kabeljauw met pijnboompittenkorstje

Lekkere vis met een krokant laagje van pijnboompitten op een mengsel van spinazie, ricotta en tomaatjes

Ingredienten
4 kabeljauwhaasjes (of andere witvis)
400 gr cherrytomaten
600 gr verse spinazie
250 gr ricotta
70 gr pijnboompitten
1 eetl citroensap
paar blaadjes basilicum
1 eetl olijfolie
1 uitje
Peper en zout
 
Benodigdheden
Keukenmachine
Grote ovenschaal
 
Bereiding
Snipper het uitje en bak in een grote pan glazig. Voeg de spinazie (in etappes) toe en bak een paar minuten mee. De spinazie moet geen prutje worden en de structuur van de bladeren nog enigzins behouden. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Roer de ricotta door de spinazie in een kom en breng op smaak met een snufje peper en zout.
 
kabeljauw met spinazie 01kabeljauw met spinazie 01kabeljauw met spinazie 01 
Verwarm de oven op 200 graden. Schep het spinaziemengsel in een grote ovenschaal en strijk glad. Halveer de tomaatjes en verdeel over de spinazie. Maal de pijnboompitten en de basilicum grof in een keukenmachine. Roer er een eetl olijfolie door zodat het mengsel een beetje blijft plakken.
 
kabeljauw met spinazie 01kabeljauw met spinazie 01kabeljauw met spinazie 01
Leg de stukken vis in de ovenschaal op de groenten en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout. Schep de pijnboompitten op de vis en druk lichtjes aan. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. Om een mooi bruin korstje te krijgen kun je laatste 2 minuten de grill er bij aan zetten. Check altijd even of de vis goed gaar is. Lekker met wat aardappeltjes of pasta. 
 

 

173 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.