Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kabeljauw met pijnboompittenkorstje

Lekkere vis met een krokant laagje van pijnboompitten op een mengsel van spinazie, ricotta en tomaatjes

Ingredienten
4 kabeljauwhaasjes (of andere witvis)
400 gr cherrytomaten
600 gr verse spinazie
250 gr ricotta
70 gr pijnboompitten
1 eetl citroensap
paar blaadjes basilicum
1 eetl olijfolie
1 uitje
Peper en zout
 
Benodigdheden
Keukenmachine
Grote ovenschaal
 
Bereiding
Snipper het uitje en bak in een grote pan glazig. Voeg de spinazie (in etappes) toe en bak een paar minuten mee. De spinazie moet geen prutje worden en de structuur van de bladeren nog enigzins behouden. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Roer de ricotta door de spinazie in een kom en breng op smaak met een snufje peper en zout.
 
kabeljauw met spinazie 01kabeljauw met spinazie 01kabeljauw met spinazie 01 
Verwarm de oven op 200 graden. Schep het spinaziemengsel in een grote ovenschaal en strijk glad. Halveer de tomaatjes en verdeel over de spinazie. Maal de pijnboompitten en de basilicum grof in een keukenmachine. Roer er een eetl olijfolie door zodat het mengsel een beetje blijft plakken.
 
kabeljauw met spinazie 01kabeljauw met spinazie 01kabeljauw met spinazie 01
Leg de stukken vis in de ovenschaal op de groenten en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout. Schep de pijnboompitten op de vis en druk lichtjes aan. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. Om een mooi bruin korstje te krijgen kun je laatste 2 minuten de grill er bij aan zetten. Check altijd even of de vis goed gaar is. Lekker met wat aardappeltjes of pasta. 
 

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×