Kabeljauw met pijnboompittenkorstje

Lekkere vis met een krokant laagje van pijnboompitten op een mengsel van spinazie, ricotta en tomaatjes

Ingredienten
4 kabeljauwhaasjes (of andere witvis)
400 gr cherrytomaten
600 gr verse spinazie
250 gr ricotta
70 gr pijnboompitten
1 eetl citroensap
paar blaadjes basilicum
1 eetl olijfolie
1 uitje
Peper en zout
 
Benodigdheden
Keukenmachine
Grote ovenschaal
 
Bereiding
Snipper het uitje en bak in een grote pan glazig. Voeg de spinazie (in etappes) toe en bak een paar minuten mee. De spinazie moet geen prutje worden en de structuur van de bladeren nog enigzins behouden. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Roer de ricotta door de spinazie in een kom en breng op smaak met een snufje peper en zout.
 
kabeljauw met spinazie 01kabeljauw met spinazie 01kabeljauw met spinazie 01 
Verwarm de oven op 200 graden. Schep het spinaziemengsel in een grote ovenschaal en strijk glad. Halveer de tomaatjes en verdeel over de spinazie. Maal de pijnboompitten en de basilicum grof in een keukenmachine. Roer er een eetl olijfolie door zodat het mengsel een beetje blijft plakken.
 
kabeljauw met spinazie 01kabeljauw met spinazie 01kabeljauw met spinazie 01
Leg de stukken vis in de ovenschaal op de groenten en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout. Schep de pijnboompitten op de vis en druk lichtjes aan. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. Om een mooi bruin korstje te krijgen kun je laatste 2 minuten de grill er bij aan zetten. Check altijd even of de vis goed gaar is. Lekker met wat aardappeltjes of pasta. 
 

 

Vind je dit leuk?
181 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!