Ga naar de inhoud
Kabeljauw ovenschotel met kerrie

Kabeljauw ovenschotel met kerrie

Vis op een bedje van aardappels en groenten in een romige kerriesaus

30 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr fijngesneden prei
  • 450 gr krieltjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 ml kookroom ( light )
  • 225 gr kabeljauwhaasjes (2 stuks ( ontdooid )
  • 150 gr peen julienne
  • 1 ei

Materialen

  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de de oven op 200 graden. Kook de krieltjes een paar minuten voor in een pan met water of in de magnetron. Verhit een beetje olie in een pan en bak de prei en peen julienne een paar minuten aan. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en bestrooi met een beetje peper en zout. Doe de gebakken groenten hierop en schep er een keer doorheen.


  2. Leg de vis er bovenop. Roer de kookroom los met het ei, kerriepoeder en een snufje peper en zout. Giet het mengsel over de vis en groenten. Zet de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.