Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kabeljauw ovenschotel met kerrie

Vis op een bedje van aardappels en groenten in een romige kerriesaus

Ingrediënten
  • 200 gr fijngesneden prei
  • 450 gr krieltjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 ml kookroom (light)
  • 225 gr kabeljauwhaasjes (2 stuks (ontdooid)
  • 150 gr peen julienne
  • 1 ei
Materialen
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de de oven op 200 graden. Kook de krieltjes een paar minuten voor in een pan met water of in de magnetron. Verhit een beetje olie in een pan en bak de prei en peen julienne een paar minuten aan. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en bestrooi met een beetje peper en zout. Doe de gebakken groenten hierop en schep er een keer doorheen.

kabeljauw_kerrie_schotel_01.jpg
kabeljauw_kerrie_schotel_02.jpg
kabeljauw_kerrie_schotel_03.jpg
kabeljauw_kerrie_schotel_04.jpg

Leg de vis er bovenop. Roer de kookroom los met het ei, kerriepoeder en een snufje peper en zout. Giet het mengsel over de vis en groenten. Zet de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.

Beoordeling (22 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x feestelijke carpaccio
  • Voorgerecht
Rosbief carpaccio met citroenmayonaise
  • Voorgerecht
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
Zalmcarpaccio met roomkaas

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Aardappel kroketjes met amandelkorst
Mini brioche broodpudding
Hartige strudel met kalkoen
Peer met geitenkaas uit de oven
Mini tarte tatin met appel