Chinese kool wok met kerrie

Deze Chinese kool roerbak is het perfecte recept voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. Heerlijk met gebakken tempé en een portie rijst.

Hoofdgerecht 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tempé in blokjes, de Chinese kool en rode paprika in reepjes, de wortel in dunne plakjes en hak de ui en knoflook fijn.

  2. Verhit 1 eetlepel sesamolie in een grote (wok)pan op middelhoog vuur. Voeg de tempéblokjes toe en bak ze goudbruin aan alle kanten. Haal de tempé uit de pan, doe het in een bakje en zet opzij.

  3. Voeg nog 1 eetlepel sesamolie toe aan de wokpan. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en fruit tot ze zacht en geurig zijn.

  4. Voeg de rode paprika en wortel toe en roerbak gedurende enkele minuten tot ze iets zachter zijn.

  5. Voeg de kerriepoeder, gemberpoeder, kurkumapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en chilipoeder toe. Bak gedurende 1-2 minuten mee.

  6. Voeg de reepjes Chinese kool toe en bak mee tot ze beginnen te slinken.

  7. Voeg de gebakken tempé weer toe aan de pan en giet de sojasaus erbij. Bak alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten sudderen op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.

  8. Serveer de wok met gekookte bruine rijst en garneer met verse peterselie of koriander.

  9. Tip: ook lekker met kip in plaats van tempeh.

Heeft het gesmaakt?
27 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.