Groene asperges van de BBQ

Op zoek naar een lekker bijgerecht met groente van de barbecue? Maak deze makkelijke gegrilde groene asperges.

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de laatste 2 cm van de groene asperges (schillen is niet nodig). Breng een pan water aan de kook en kook de asperges 4 à 5 minuten. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Dep ze droog en wikkel een plak ontbijtspek om de asperge.

  2. Begin bovenaan en draai het spek naar beneden en druk aan zodat het spek niet loslaat. Zorg dat de barbecue of een grillpan goed warm is en grill de asperges ca. 3 min op het vuur totdat het spek lekker knapperig is geworden.

  3. Tip: je kunt de asperges omwikkelen met spek en daarna afgedekt in de koelkast bewaren (max. 1 dag) en tevoorschijn halen zodra de bbq warm is.

Heeft het gesmaakt?
124 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!