Ga naar de inhoud
Karamel appels

Karamel appels

Een lekker zoet tussendoortje: appels met een laagje karamel en geschaafde amandelen. Zelfgemaakt met fudge en een scheutje slagroom. Dit is toch onweerstaanbaar?

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 appels
  • 200 gr fudge
  • scheutje slagroom
  • geschaafde amandelen ( of andere garnering )

Materialen

  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de fudge au bain-marie. Dit duurt al gauw 20 minuten, langer dan bijvoorbeeld chocolade. Giet er een klein scheutje slagroom bij en roer erdoor. Was de appels en droog ze goed af. Prik een stokje of prikker in de appel en haal hem door de karamel.


    Karamel appels stap 1 Karamel appels stap 2 Karamel appels stap 3
  2. Draai hem een aantal keer rond en laat hem uitdruppen. Leg hem dan op een stuk bakpapier en bestrooi met wat geschaafde amandelen. Laat de karamel weer hard worden, dit kan eventueel versneld worden in de koelkast.