Karamel appels

Een lekker zoet tussendoortje: appels met een laagje karamel en geschaafde amandelen

Ingredienten
4 appels
200 gr fudge
scheutje slagroom
geschaafde amandelen (of andere garnering)
 
Materialen
Bakpapier
 
Bereiding
Smelt de fudge au bain-marie. Dit duurt al gauw 20 minuten, langer dan bijvoorbeeld chocolade. Giet er een klein scheutje slagroom bij en roer er door. Was de appels en droog ze goed af. Prik een stokje of prikker in de appel en haal hem door de karamel.
 
Karamel appels 01
Karamel appels 01
Karamel appels 01
Karamel appels 01
Draai hem een aantal keer rond en laat hem uitdruppen. Leg hem dan op een stuk bakpapier en bestrooi met wat geschaafde amandelen. Laat de karamel weer hard worden, dit kan eventueel versneld worden in de koelkast.
 
20 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.