Tater tots

Lekkere krokante aardappelsnacks die vooral in Amerika populair zijn en lijken op ‘onze’ aardappelkroketjes maar dan iets kleiner en krokanter. Lekker om mee te dippen!

Hapjes en snacks 40 min + 15 min opstijven

ingrediënten

voor 20 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en spoel ze af met koud water.

  2. Hak de aardappelen grof in de keukenmachine tot de grootte van een grof geraspte aardappel of rasp ze grof met een rasp.

  3. Neem een (oude) theedoek of kaasdoek. Doe de aardappelrasp hierin en knijp zo veel mogelijk vocht eruit.

  4. Doe de aardappelrasp in een kommetje. Dek af met een bordje of magnetronfolie en verwarm in de magnetron op hoog vermogen (750 – 900 watt) ongeveer 2 minuten zodat de aardappel alvast een beetje gegaard is.

  5. Laat iets afkoelen en voeg knoflookpoeder, bloem, ei, Parmezaanse kaas en peterselie toe. Roer door en breng op smaak met peper en zout.

  6. Het mengsel is erg plakkerig, dus maak je handen nat en vorm balletjes van het mengsel. Laat dit opstijven in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

  7. Verhit een flinke laag olie in een pan. Bak de tater tots ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot deze goudbruin en gaar zijn. Serveer de tater tots met saus naar keuze bijvoorbeeld ketchup.

  8. Tip: je kunt de tater tots van tevoren nog even opwarmen door ze een paar minuten in de oven te verwarmen op ca. 180 graden.

  9. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
12 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!