
Tater tots
Lekkere krokante aardappelsnacks die vooral in Amerika populair zijn en lijken op ‘onze’ aardappelkroketjes maar dan iets kleiner en krokanter. Lekker om mee te dippen!
40 M + 15 M opstijven
Ingrediënten
Voor stuks
-
500 gr aardappelen
-
1 ei
-
2 à 3 eetlepels bloem
-
3 eetlepels Parmezaanse kaas
-
2 theelepels knoflookpoeder
-
3 theelepels gedroogde peterselie
-
peper en zout
-
zonnebloemolie
-
Saus om erbij te serveren
Benodigdheden
-
Keukenmachine of rasp
-
Oude theedoek of kaasdoek
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de aardappelen en spoel ze af met koud water.
-
Hak de aardappelen grof in de keukenmachine tot de grootte van een grof geraspte aardappel of rasp ze grof met een rasp.
-
Neem een (oude) theedoek of kaasdoek. Doe de aardappelrasp hierin en knijp zo veel mogelijk vocht eruit.
-
Doe de aardappelrasp in een kommetje. Dek af met een bordje of magnetronfolie en verwarm in de magnetron op hoog vermogen (750 – 900 watt) ongeveer 2 minuten zodat de aardappel alvast een beetje gegaard is.
-
Laat iets afkoelen en voeg knoflookpoeder, bloem, ei, Parmezaanse kaas en peterselie toe. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
-
Het mengsel is erg plakkerig, dus maak je handen nat en vorm balletjes van het mengsel. Laat dit opstijven in de koelkast voor minimaal 15 minuten.
-
Verhit een flinke laag olie in een pan. Bak de tater tots ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot deze goudbruin en gaar zijn. Serveer de tater tots met saus naar keuze bijvoorbeeld ketchup.
-
Tip: je kunt de tater tots van tevoren nog even opwarmen door ze een paar minuten in de oven te verwarmen op ca. 180 graden.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
13 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 45
- vet 2.5 gr
- verzadigd vet 0.7 gr
- koolhydraten 5.8 gr
- w.v. suikers 0.2 gr
- vezels 0.8 gr
- eiwit 1.5 gr
- zout 0.15 gr
Ook lekker