Gevulde appels met notenvulling
Deze gevulde appels uit de oven met een vulling van noten en spijs zijn lekker met een bolletje ijs of een toef slagroom.
30 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
50 gr spijs
-
4 grote appels
-
1 theelepel citroensap
-
30 gr hazelnoten ( grof gehakt )
-
30 pecannoten ( grof gehakt )
-
4 kaneelstokjes
-
boter + om in te vetten
Benodigdheden
-
Ovenschaal
-
appelboor
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Boor met een appelboor een gat in de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels horizontaal doormidden.
-
Meng de noten met het citroensap en spijs in een kom.
-
Leg de onderste gedeeltes van de appels in een ingevette ovenschaal, schraap met een theelepeltje wat van de rand van het onderste gedeelte van de appel zodat er een soort kuiltje ontstaat voor de vulling.
-
Steek een kaneelstokje in het midden.
-
Schep nu wat van de vulling in de rand en leg het bovenste gedeelte van de appel er op. Herhaal dit met de rest.
-
Besmeer de bovenzijde met een beetje gesmolten boter.
-
Zet de ovenschaal zoān 20 minuten in de oven.
-
De gevulde appels met noten zijn lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.
-
Tip: zonder de spijs zijn de gevulde appels ook een gezond tussendoortje.
Heeft het gesmaakt?
38 stemmen
Ook lekker