Gevulde appels met notenvulling

Deze gevulde appels uit de oven met een vulling van noten en spijs zijn lekker met een bolletje ijs of toef slagroom

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Boor met een appelboor een gat in de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels horizontaal doormidden. Meng de noten met het citroensap en spijs in een kom. Leg de onderste gedeeltes van de appels in een ingevette ovenschaal, schraap met een theelepeltje wat van de rand van het onderste gedeelte van de appel zodat er een soort kuiltje ontstaat voor de vulling.

 Steek een kaneelstokje in het midden. Schep nu wat van de vulling in de rand en leg het bovenste gedeelte van de appel er op. Herhaal dit met de rest. Besmeer de bovenzijde met een beetje gesmolten boter. Zet de ovenschaal zo’n 20 minuten in de oven. De gevulde appels met noten zijn lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.

 Tip: zonder de spijs zijn de gevulde appels ook een gezond tussendoortje.

21 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.