Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appels met notenvulling

 
Zoete appels met noten, kaneel en cakekruimels uit de oven
 
Ingrediënten
2 plakken cake, verkruimeld
4 grote appels
1 theelepel citroensap
50 gr hazelnoten, grof gehakt
1 eetl bruine basterdsuiker
4 kaneelstokjes
klontje boter
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de appels en haal met een appelboor het klokhuis er uit. Snijd nu de appels horizontaal doormidden. Hol de appels met een theelepel een beetje uit. Doe de stukjes appel die je eruit hebt geschraapt in een kom en voeg de basterdsuiker, citroensap, hazelnoten en cake toe en meng alles goed door elkaar. Leg dan de 4 onderste helften van de appels in een ovenschaal en schep het mengsel in de appelhelften. Druk zachtjes aan. Zet dan de bovenkant van de appels er op en steek een kaneelstokje in het gat in het midden. Doe op iedere appel een klein klontje boter en zet de ovenschaal 30 min in de oven. Lekker met een bol vanille-ijs of een toef slagroom. 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×