Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde appels met notenvulling

Deze gevulde appels uit de oven met een vulling van noten en spijs zijn lekker met een bolletje ijs of toef slagroom

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Boor met een appelboor een gat in de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels horizontaal doormidden. Meng de noten met het citroensap en spijs in een kom. Leg de onderste gedeeltes van de appels in een ingevette ovenschaal, schraap met een theelepeltje wat van de rand van het onderste gedeelte van de appel zodat er een soort kuiltje ontstaat voor de vulling.

 Steek een kaneelstokje in het midden. Schep nu wat van de vulling in de rand en leg het bovenste gedeelte van de appel er op. Herhaal dit met de rest. Besmeer de bovenzijde met een beetje gesmolten boter. Zet de ovenschaal zo’n 20 minuten in de oven. De gevulde appels met noten zijn lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.

 Tip: zonder de spijs zijn de gevulde appels ook een gezond tussendoortje.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×