Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Appels met notenvulling

 
Zoete appels met noten, kaneel en cakekruimels uit de oven
 
Ingrediënten
2 plakken cake, verkruimeld
4 grote appels
1 theelepel citroensap
50 gr hazelnoten, grof gehakt
1 eetl bruine basterdsuiker
4 kaneelstokjes
klontje boter
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de appels en haal met een appelboor het klokhuis er uit. Snijd nu de appels horizontaal doormidden. Hol de appels met een theelepel een beetje uit. Doe de stukjes appel die je eruit hebt geschraapt in een kom en voeg de basterdsuiker, citroensap, hazelnoten en cake toe en meng alles goed door elkaar. Leg dan de 4 onderste helften van de appels in een ovenschaal en schep het mengsel in de appelhelften. Druk zachtjes aan. Zet dan de bovenkant van de appels er op en steek een kaneelstokje in het gat in het midden. Doe op iedere appel een klein klontje boter en zet de ovenschaal 30 min in de oven. Lekker met een bol vanille-ijs of een toef slagroom. 
Beoordeling (11 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel