Kip hawaï salade

Salade met gegrilde kipfilet, ananas en lekker veel groenten in een pittige dressing

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing
Materialen

Bereiding

 Bestrooi de kipfilets met wat peper, zout en paprikapoeder en grill ze in een grillpan totdat ze gaar zijn. Leg de laatste paar minuutjes de ananasringen erbij in de pan en grill beide kanten even mee. Snijd de kipfilets in plakjes. Snijd de rode peper in kleine stukjes en roer samen met de rijstazijn, basterdsuiker en knoflookpoeder door elkaar. Zet even weg.

 Snijd de champignons in plakjes en bak ze een paar minuutjes in een pan met wat olijfolie. Snijd de paprika in stukjes en laat de mais uitlekken. Vul 2 borden met ijsbergsla en verdeel dan de paprika, maïs, champignons, kip en ananas over de salades. Serveer met de dressing.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.