Pompoenpuree basisrecept
Een basisrecept voor smeuïge pompoenpuree die je met maar een paar ingrediënten maakt. Met knoflook, ui en wat kruiden heb je deze pompoenpuree in 10 minuten gemaakt. Je moet wel nog even wachten op de oven.
10 M + 40 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 pompoen
-
peper & zout
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
5 takjes verse tijm
-
2 eetlepels olijfolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Verwijder de schil en de zaadlijsten van de pompoen. Snijd de pompoen in stukken.
-
Leg de pompoenstukken op een bakplaat met bakpapier.
-
Verwijder de velletjes van de knoflook en leg deze erbij.
-
De ui snijd je in grove parten en leg je er ook bij samen met 3 takjes tijm.
-
Verdeel de olijfolie en ook een snuf peper en zout hier overheen.
-
Rooster de pompoen voor 40 minuten in de oven. De pompoen is goed als deze helemaal zacht is geworden.
-
Als de pompoen klaar is doe je hem samen met de knoflook en ui in een keukenmachine of pureer fijn met een staafmixer.
-
Bij de 2 overgebleven takjes tijm rits je de blaadjes er vanaf en hier top je de pompoenpuree mee af. Lekker om te serveren met geroosterde hazelnoten of gekaramaliseerde ui.
Heeft het gesmaakt?
7 stemmen
Ook lekker