Ga naar de inhoud
Pompoenpuree basisrecept

Pompoenpuree basisrecept

Een basisrecept voor smeuïge pompoenpuree die je met maar een paar ingrediënten maakt. Met knoflook, ui en wat kruiden heb je deze pompoenpuree in 10 minuten gemaakt. Je moet wel nog even wachten op de oven.

10 M + 40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 pompoen
  • peper & zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.


  2. Verwijder de schil en de zaadlijsten van de pompoen. Snijd de pompoen in stukken.


  3. Leg de pompoenstukken op een bakplaat met bakpapier.


  4. Verwijder de velletjes van de knoflook en leg deze erbij.


  5. De ui snijd je in grove parten en leg je er ook bij samen met 3 takjes tijm.


    pompoenpuree maken stap 1 pompoenpuree maken stap 2 pompoenpuree maken stap 3
  6. Verdeel de olijfolie en ook een snuf peper en zout hier overheen.


  7. Rooster de pompoen voor 40 minuten in de oven. De pompoen is goed als deze helemaal zacht is geworden.


  8. Als de pompoen klaar is doe je hem samen met de knoflook en ui in een keukenmachine of pureer fijn met een staafmixer.


  9. Bij de 2 overgebleven takjes tijm rits je de blaadjes er vanaf en hier top je de pompoenpuree mee af. Lekker om te serveren met geroosterde hazelnoten of gekaramaliseerde ui.