Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip in Parmaham met courgette

Pasta in een romige pestosaus met stukjes kip gewikkeld in parmaham.

Ingrediënten
  • 150 gr pasta
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 200 gr kip
  • 6 plakken parmaham
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 125 gr tomaatjes
  • verse basilicum

Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan. Voeg hier de courgette in blokjes aan toe. Roer de crème fraiche en pesto er door. Breng op smaak met peper en zout. Zet op laag vuur tot de kip klaar is.

Snijd de kip in stukken. Wikkel deze in een door de lengte gesneden stuk parmaham. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de kip hierin aan tot deze gaar is, z'n 7 a 8 minuten.

Schep de pasta door de pestosaus. Serveer de pasta pesto met de stukjes kip, tomaatjes, wat pijnboompitten en verse basilicum.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×