Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip in Parmaham met courgette

Pasta in een romige pestosaus met stukjes kip gewikkeld in parmaham.

Ingrediënten
  • 150 gr pasta
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 200 gr kip
  • 6 plakken parmaham
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 125 gr tomaatjes
  • verse basilicum

Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan. Voeg hier de courgette in blokjes aan toe. Roer de crème fraiche en pesto er door. Breng op smaak met peper en zout. Zet op laag vuur tot de kip klaar is.

Snijd de kip in stukken. Wikkel deze in een door de lengte gesneden stuk parmaham. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de kip hierin aan tot deze gaar is, z'n 7 a 8 minuten.

Schep de pasta door de pestosaus. Serveer de pasta pesto met de stukjes kip, tomaatjes, wat pijnboompitten en verse basilicum.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×