Ga naar de inhoud
Kip in Parmaham met courgette

Kip in Parmaham met courgette

Pasta in een romige pestosaus met stukjes kip gewikkeld in parmaham.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr pasta
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 200 gr kip
  • 6 plakken parmaham
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 125 gr tomaatjes
  • verse basilicum

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan. Voeg hier de courgette in blokjes aan toe. Roer de crème fraiche en pesto er door. Breng op smaak met peper en zout. Zet op laag vuur tot de kip klaar is.


    pasta_pesto_kip www.leukerecepten.nl pasta_pesto_kip www.leukerecepten.nl pasta_pesto_kip www.leukerecepten.nl
  2. Snijd de kip in stukken. Wikkel deze in een door de lengte gesneden stuk parmaham. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de kip hierin aan tot deze gaar is, z’n 7 a 8 minuten.


    pasta_pesto_kip www.leukerecepten.nl pasta_pesto_kip www.leukerecepten.nl pasta_pesto_kip www.leukerecepten.nl
  3. Schep de pasta door de pestosaus. Serveer de pasta pesto met de stukjes kip, tomaatjes, wat pijnboompitten en verse basilicum.