Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kip in Parmaham met courgette

Pasta in een romige pestosaus met stukjes kip gewikkeld in parmaham.

Ingrediënten
  • 150 gr pasta
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 200 gr kip
  • 6 plakken parmaham
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 125 gr tomaatjes
  • verse basilicum

Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan. Voeg hier de courgette in blokjes aan toe. Roer de crème fraiche en pesto er door. Breng op smaak met peper en zout. Zet op laag vuur tot de kip klaar is.

pasta_pesto_kip_01.jpg
pasta_pesto_kip_03.jpg
pasta_pesto_kip_02.jpg

Snijd de kip in stukken. Wikkel deze in een door de lengte gesneden stuk parmaham. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de kip hierin aan tot deze gaar is, z'n 7 a 8 minuten.

pasta_pesto_kip_06.jpg
pasta_pesto_kip_04.jpg
pasta_pesto_kip_05.jpg

Schep de pasta door de pestosaus. Serveer de pasta pesto met de stukjes kip, tomaatjes, wat pijnboompitten en verse basilicum.

Beoordeling (89 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus