Kip in Parmaham met courgette
Pasta in een romige pestosaus met stukjes kip gewikkeld in parmaham.
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan. Voeg hier de courgette in blokjes aan toe. Roer de crème fraiche en pesto er door. Breng op smaak met peper en zout. Zet op laag vuur tot de kip klaar is.
-
Snijd de kip in stukken. Wikkel deze in een door de lengte gesneden stuk parmaham. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de kip hierin aan tot deze gaar is, z'n 7 a 8 minuten.
-
Schep de pasta door de pestosaus. Serveer de pasta pesto met de stukjes kip, tomaatjes, wat pijnboompitten en verse basilicum.

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!