Ga naar de inhoud
​​Linguine met courgette en pesto

​​Linguine met courgette en pesto

Een heerlijk gerecht van linguine met courgette, tomaatjes en burrata, afgemaakt met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Binnen 25 minuutjes heb je deze eenvoudige en lekkere maaltijd op tafel staan.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr linguine pasta
  • 90 gr pesto ( potje of zelfgemaakt )
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gr champignons
  • 1 burrata
  • 2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
  • Verse basilicum om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de linguine pasta gaar. Vang bij het afgieten een kopje kookvocht op.


  2. Snipper de ui en knoflook en bak in een pan met een klein beetje olie aan. Snijd de courgette in stukjes en bak ook een paar minuutjes mee.


  3. Voeg de champignons toe en bak ook mee. Schep dan de pesto erdoor.


  4. Voeg de linguine pasta toe en schep door de groenten en pesto. Halveer de tomaatjes en warm op het laatst nog een minuutje mee.


    linguine courgette stap 1 linguine courgette stap 2 linguine courgette stap 3
  5. Serveer de linguine met groenten op borden. Snijd of trek de burrata in stukken en verdeel over de pasta. Maak het af met wat geroosterde pijnboompitjes en verse basilicum.


  6. Tip: ook lekker met garnalen of stukjes (vega)kip.