​​Linguine met courgette en pesto

Een heerlijk gerecht van linguine met courgette, tomaatjes en burrata, afgemaakt met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Binnen 25 minuutjes heb je deze eenvoudige en lekkere maaltijd op tafel staan.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de linguine pasta gaar. Vang bij het afgieten een kopje kookvocht op.

  2. Snipper de ui en knoflook en bak in een pan met een klein beetje olie aan. Snijd de courgette in stukjes en bak ook een paar minuutjes mee.

  3. Voeg de champignons toe en bak ook mee. Schep dan de pesto erdoor.

  4. Voeg de linguine pasta toe en schep door de groenten en pesto. Halveer de tomaatjes en warm op het laatst nog een minuutje mee.

  5. Serveer de linguine met groenten op borden. Snijd of trek de burrata in stukken en verdeel over de pasta. Maak het af met wat geroosterde pijnboompitjes en verse basilicum.

  6. Tip: ook lekker met garnalen of stukjes (vega)kip.

Heeft het gesmaakt?
29 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!