Kip siam

Zelfgemaakte kip siam met paprika in een heerlijke Oosterse saus, gemaakt zonder pakjes en zakjes!

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het stukje gember en de knoflook fijn en fruit aan in een pan met een scheutje olie. Snijd de kip in blokjes en bak een paar minuten mee. Snijd ook de paprika’s in kleine blokjes en roerbak een minuut of 3 mee. Kook ondertussen ook de rijst gaar.

  2. Voeg dan de oestersaus en ketjap met het water toe aan de kip. Breng het mengsel aan de kook. Roer de maizena los met een eetlepel water en giet bij de kip en laat het mengsel indikken. Wil je het nog iets dikker dan kun je nog een beetje extra maizena toevoegen. Voeg als allerlaatste de cashewnoten de bosui in ringetjes toe. Serveer met de rijst.

Heeft het gesmaakt?
184 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!