
Bloemkool van de bbq
Heerlijk recept voor bloemkool van de bbq. Probeer ook dit lekkere barbecue groente recept van geroosterde bloemkool spiesen met een Oosterse saus en sesamzaadjes. Een vegetarisch bijgerecht dat altijd in de smaak valt.
25 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
400 gr bloemkool in grote roosjes
-
Snuf kerriepoeder
-
2 eetlepels olie
-
1 bosui
-
1 theelepel sesamzaadjes
Saus:
-
3 eetlepel sojasaus
-
2 eetlepels sesamolie
-
1 eetlepel bruine basterdsuiker
-
snuf gemberpoeder
-
snuf chili
-
scheutje water
-
1 theelepel maĆÆzena
Benodigdheden:
-
spiesjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe de rauwe bloemkoolroosjes in een kom. Voeg de 2 eetlepels olie en kerriepoeder toe. Schep door elkaar. Laat dit even marineren terwijl je de saus maakt.
-
Voeg alle ingrediĆ«nten (behalve de maĆÆzena) voor de saus toe aan een pannetje en verwarm dit. Laat de saus iets inkoken of maak deze dikker met een beetje maĆÆzena die je eerst oplost in een eetlepel water.
-
Rijg de stukjes bloemkool aan de spiesen.
-
Rooster de bloemkool spiesen op de BBQ in ca. 8 minuten. Serveer de spiesen met de Oosterse saus, wat sesamzaadjes en bosui in ringetjes.
Heeft het gesmaakt?
53 stemmen
Ook lekker