Bloemkool spiesen met Oosterse saus

Heerlijk vegetarisch barbecue recept van geroosterde bloemkool aan een spies geserveerd met een Oosters sausje en sesamzaadjes.

Bijgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Saus:

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de rauwe bloemkoolroosjes in een kom. Voeg de 2 eetlepels olie en kerriepoeder toe. Schep door elkaar. Laat dit even marineren terwijl je de saus maakt.

  2. Voeg alle ingrediënten (behalve de maïzena) voor de saus toe aan een pannetje en verwarm dit. Laat de saus iets inkoken of maak deze dikker met een beetje maïzena die je eerst oplost in een eetlepel water.

  3. Rijg de stukjes bloemkool aan de spiesen.

  4. Rooster de bloemkool spiesen op de BBQ in ca. 8 minuten. Serveer de spiesen met de Oosterse saus, wat sesamzaadjes en bosui in ringetjes.

Heeft het gesmaakt?
50 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!