Bloemkool spiesen met Oosterse saus

Heerlijk vegetarisch barbecue recept van geroosterde bloemkool aan een spies geserveerd met een Oosters sausje en sesamzaadjes.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Saus:
Benodigdheden:

Bereiding

Doe de rauwe bloemkoolroosjes in een kom. Voeg de 2 eetlepels olie en kerriepoeder toe. Schep door elkaar. Laat dit even marineren terwijl je de saus maakt.

Voeg alle ingrediënten (behalve de maïzena) voor de saus toe aan een pannetje en verwarm dit. Laat de saus iets inkoken of maak deze dikker met een beetje maïzena die je eerst oplost in een eetlepel water.

Rijg de stukjes bloemkool aan de spiesen.

Rooster de bloemkool spiesen op de BBQ in ca. 8 minuten. Serveer de spiesen met de Oosterse saus, wat sesamzaadjes en bosui in ringetjes.

29 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!