Ga naar de inhoud
Kip kerrie

Kip kerrie

Heerlijke zelfgemaakte kip kerrie in een romige saus met sperziebonen en rijst, zonder pakjes en zakjes!

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr rijst
  • 275 gr kip
  • 200 gr ananas
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • snufje komijn
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel limoensap
  • verse peterselie
  • optioneel: maïzena
  • Optioneel: Snufje chili

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Snipper de ui en snijd de kip in blokjes. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Voeg het kerriepoeder en de komijn toe, mocht je een beetje pit er in willen ook een snufje chili.


  2. Voeg 100 ml water toe en het halve blokje kippenbouillon en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de sperziebonen gaar in ca. 14 minuten. Roer de creme fraiche door het kipmengsel en laat iets verder indikken. Je kunt ook een beetje maizena gebruiken om dit te versnellen.


  3. Giet de sperziebonen af en schep door het romige kipmengsel. Voeg als laatste ook de ananas in blokjes toe. Proef of de kip kerrie nog wat peper en zout nodig heeft. Druppel als laatste wat limoensap over het mengsel. Serveer de kip kerrie met de rijst en garneer met wat peterselie.


  4. Tip: maak ook eens koolhydraatarme kip kerrie met bloemkoolrijst.