Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde aardappels moussaka

Gevulde aardappels met aubergine en een kruidige tomatensaus met gehakt. De bekende Griekse moussaka maar dan anders!

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Kook de aardappels beetgaar in een pan met water, ongeveer 15 minuten. Snijd de aubergine in plakjes en bestrijk deze lichtjes met olie. Grill ze een paar minuten in de grillpan.

 Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt toe en oregano en kaneel. Doe daarna de gezeefde tomaten erbij en roer alles goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Verwarm de oven op 200 graden.

 Giet de aardappels af en dep iets droog. Snijd ze net niet helemaal open en leg in een ovenschaal. Leg de plakjes gegrilde aubergine erin en schep wat van de tomatensaus er in. Bestrooi met de kaas en zet de moussaka aardappels ongeveer 20 minuten in de oven.

 Tip: lekker met een Griekse salade erbij.

Gevulde aardappel moussaka

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×