Ga naar de inhoud
Gevulde aardappels moussaka

Gevulde aardappels moussaka

Gevulde aardappels met aubergine en een kruidige tomatensaus met gehakt. De bekende Griekse moussaka maar dan anders!

35 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 6 middelgrote aardappels in schil ( vastkokend )
  • 1 aubergine
  • 300 ml gezeefde tomaten
  • 200 gr (vega)gehakt
  • handje geraspte kaas
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel oregano
  • snuf peper en zout

Benodigdheden

  • Grillpan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels beetgaar in een pan met water, ongeveer 15 minuten. Snijd de aubergine in plakjes en bestrijk deze lichtjes met olie. Grill ze een paar minuten in de grillpan.


    Gevulde aardappel moussaka Gevulde aardappel moussaka Gevulde aardappel moussaka
  2. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt toe en oregano en kaneel. Doe daarna de gezeefde tomaten erbij en roer alles goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Verwarm de oven op 200 graden.


    Gevulde aardappel moussaka Gevulde aardappel moussaka Gevulde aardappel moussaka
  3. Giet de aardappels af en dep iets droog. Snijd ze net niet helemaal open en leg in een ovenschaal. Leg de plakjes gegrilde aubergine erin en schep wat van de tomatensaus er in. Bestrooi met de kaas en zet de moussaka aardappels ongeveer 20 minuten in de oven.


  4. Tip: lekker met een Griekse salade erbij.