Ga naar de inhoud
Kip vadouvan in papillot

Kip vadouvan in papillot

Vadouvan is een Indiaas kruidenmengsel en is heerlijk bij deze gestoomde kip uit de oven.

20 M + 25 M oventijd

Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 kipfilets
  • 200 gr sperziebonen
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels vadouvan kruiden

Benodigdheden

  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de sperziebonen ca. 7 minuten voor in een pannetje met water. Wrijf de kip in met de vadouvan kruiden en snijd de tomaatjes in vieren. Verdeel de sperziebonen over 2 stukken bakpapier. Leg hier de gekruide kip op en verdeel de tomaatjes en de knoflook in stukjes hierover.


    kip in papillotte vadouvan www.leukerecepten.nl kip in papillotte vadouvan www.leukerecepten.nl kip in papillotte vadouvan www.leukerecepten.nl kip in papillotte vadouvan www.leukerecepten.nl
  2. Vouw het papier goed dicht als een pakketje en niet vast. Leg 25 minuten in de oven. Controleer altijd even of de kip goed gaar is. Lekker met wat aardappeltjes of salade.