Kip vadouvan in papillot

Vadouvan is een Indiaas kruidenmengsel en is heerlijk bij deze gestoomde kip uit de oven.

Hoofdgerecht 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de sperziebonen ca. 7 minuten voor in een pannetje met water. Wrijf de kip in met de vadouvan kruiden en snijd de tomaatjes in vieren. Verdeel de sperziebonen over 2 stukken bakpapier. Leg hier de gekruide kip op en verdeel de tomaatjes en de knoflook in stukjes hierover.

  2. Vouw het papier goed dicht als een pakketje en niet vast. Leg 25 minuten in de oven. Controleer altijd even of de kip goed gaar is. Lekker met wat aardappeltjes of salade.

Heeft het gesmaakt?
42 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!