Ga naar de inhoud
Kipdrumsticks met mais van de bakplaat

Kipdrumsticks met mais van de bakplaat

Alles in een maaltijd: heerlijke malse en kruidige kip met groenten en aardappels uit de oven

10 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 maïs kolven
  • 5 kippenpoten
  • 450 gr aardappels ( in schil )
  • 2 puntpaprika’s
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje chilipoeder
  • 0.5 theelepel rozemarijn
  • peper en zout
  • Scheutje olie

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de maiskolven op een paar plaatsen in met een mes en breek daarna met de hand in stukken. Snijd de puntpaprika in ringen. Meng alle kruiden met de bloem in een kommetje door elkaar. Doe de kippenpoten in een grote kom en voeg een scheutje olie toe.


  2. Schep dan het bloem mengsel er door. Verdeel de kippenpoten op de bakplaat met de in stukken gesneden aardappels en mais. Bestrooi met een snufje zout. Zet de bakplaat 30 min in de oven. Voeg de laatste 10 min de paprika ringen toe. Voor een knapperig resultaat zet je op het laatst nog even de grill aan.