Bloody mary soep

De Bloody Mary soep is geinspireerd op de gelijknamige Bloody Mary cocktail.

Voorgerecht 5 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de trostomaten in partjes en hak de rode ui en teentjes knoflook fijn en voeg samen met de verse tijm in een ovenschaal. Overgiet dit met olijfolie en schuif in een voorverwarmde oven.

  2. Na 20 minuutjes haal je de melange uit de oven en schep je de inhoud in een soeppan. Mix dit met de staafmixer tot 1 geheel. Als de soep erg dik is kun je wat water toevoegen.

  3. Voeg daarna de worchestershire saus (als je dit niet hebt, gebruik dan balsamicoazijn), een half bouillon blokje en tabasco naar smaak toe. Als laatste 4 eetlepels vodka. De Bloody Mary soep dien je net als de cocktail op in mooie glazen met vers gemalen zwarte peper.

  4. Tip


    Ook lekker als cocktail Bloody mary.

Heeft het gesmaakt?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!