Krokante knoflook garnalen
Een lekker hapje of snack van garnalen met een krokant jasje van bladerdeeg
20 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
20 garnalen ( met staart )
-
2 vellen bladerdeeg
-
1 teen knoflook
-
takje verse peterselie
-
sesamzaadjes ( wit en/of zwart )
-
scheutje olie
-
1 ei
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Doe de garnalen in een kom met een scheutje olie en pers de teen knoflook er bij uit. Hak de peterselie fijn en meng ook door de garnalen. Snijd de velletjes bladerdeeg in 5 repen en halveer deze vervolgens zodat je 10 strookjes krijgt.
-
Wikkel om elke knoflookgarnaal een strookje en druk deze goed vast. Leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bestrooi met wat sesam en bak ze in 20 a 25 minuten krokant in de oven. Serveer direct of bewaar ze in een goed afgesloten bak (max 12 uur). Lekker met een pittig dipsausje.
Heeft het gesmaakt?
181 stemmen
Ook lekker