Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Krokante knoflook garnalen

Een lekker hapje of snack van garnalen met een krokant jasje van bladerdeeg

Ingrediënten
  • 20 garnalen (met staart)
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 teen knoflook
  • takje verse peterselie
  • sesamzaadjes (wit en/of zwart)
  • scheutje olie
  • 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Doe de garnalen in een kom met een scheutje olie en pers de teen knoflook er bij uit. Hak de peterselie fijn en meng ook door de garnalen. Snijd de velletjes bladerdeeg in 5 repen en halveer deze vervolgens zodat je 10 strookjes krijgt.

knoflookgarnalen_bladerdeeg_01.jpg
knoflookgarnalen_bladerdeeg_02.jpg
knoflookgarnalen_bladerdeeg_03.jpg
knoflookgarnalen_bladerdeeg_04.jpg

Wikkel om elke knoflookgarnaal een strookje en druk deze goed vast. Leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bestrooi met wat sesam en bak ze in 20 a 25 minuten krokant in de oven. Serveer direct of bewaar ze in een goed afgesloten bak (max 12 uur). Lekker met een pittig dipsausje.

Beoordeling (41 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl