Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Krokante knoflook garnalen

Een lekker hapje of snack van garnalen met een krokant jasje van bladerdeeg

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Doe de garnalen in een kom met een scheutje olie en pers de teen knoflook er bij uit. Hak de peterselie fijn en meng ook door de garnalen. Snijd de velletjes bladerdeeg in 5 repen en halveer deze vervolgens zodat je 10 strookjes krijgt.

 Wikkel om elke knoflookgarnaal een strookje en druk deze goed vast. Leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bestrooi met wat sesam en bak ze in 20 a 25 minuten krokant in de oven. Serveer direct of bewaar ze in een goed afgesloten bak (max 12 uur). Lekker met een pittig dipsausje.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99