Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Krokante knoflook garnalen

Een lekker hapje of snack van garnalen met een krokant jasje van bladerdeeg

Ingrediënten
  • 20 garnalen (met staart)
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 teen knoflook
  • takje verse peterselie
  • sesamzaadjes (wit en/of zwart)
  • scheutje olie
  • 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Doe de garnalen in een kom met een scheutje olie en pers de teen knoflook er bij uit. Hak de peterselie fijn en meng ook door de garnalen. Snijd de velletjes bladerdeeg in 5 repen en halveer deze vervolgens zodat je 10 strookjes krijgt.

knoflookgarnalen_bladerdeeg_01.jpg
knoflookgarnalen_bladerdeeg_02.jpg
knoflookgarnalen_bladerdeeg_03.jpg
knoflookgarnalen_bladerdeeg_04.jpg

Wikkel om elke knoflookgarnaal een strookje en druk deze goed vast. Leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bestrooi met wat sesam en bak ze in 20 a 25 minuten krokant in de oven. Serveer direct of bewaar ze in een goed afgesloten bak (max 12 uur). Lekker met een pittig dipsausje.

Beoordeling (51 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst