Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Krokante knoflook garnalen

Een lekker hapje of snack van garnalen met een krokant jasje van bladerdeeg

Ingrediënten
  • 20 garnalen (met staart)
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 teen knoflook
  • takje verse peterselie
  • sesamzaadjes (wit en/of zwart)
  • scheutje olie
  • 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Doe de garnalen in een kom met een scheutje olie en pers de teen knoflook er bij uit. Hak de peterselie fijn en meng ook door de garnalen. Snijd de velletjes bladerdeeg in 5 repen en halveer deze vervolgens zodat je 10 strookjes krijgt.

knoflookgarnalen_bladerdeeg_01.jpg
knoflookgarnalen_bladerdeeg_02.jpg
knoflookgarnalen_bladerdeeg_03.jpg
knoflookgarnalen_bladerdeeg_04.jpg

Wikkel om elke knoflookgarnaal een strookje en druk deze goed vast. Leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bestrooi met wat sesam en bak ze in 20 a 25 minuten krokant in de oven. Serveer direct of bewaar ze in een goed afgesloten bak (max 12 uur). Lekker met een pittig dipsausje.

Beoordeling (48 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette