Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Krokante kokos garnalen met dip

Gefrituurde garnalen in een krokant jasje met kokos en limoen geserveerd met een frisse mango dip.

  • Ingredienten
    Materialen

    Bereiding

     Doe alle ingrediënten voor de dip in een keukenmachine en maal fijn. Rasp de limoen en meng de rasp met de panko en kokos op een bordje door elkaar. Zet nog een tweede bord klaar met wat bloem. En een derde bord met een losgeklopt ei met een snufje peper en zout.

     Pers de limoen uit en besprenkel de garnalen met het sap. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan het ei en als laatste door het panko-kokos mengsel. Verhit de olie tot ongeveer 160 graden en bak de garnalen (in porties) in ca 2 minuten bruin en krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer de garnalen met de mango dip.

    Gezonde recepten

    Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

    ×