Ga naar de inhoud
Krokante gepaneerde garnalen met dip

Krokante gepaneerde garnalen met dip

Gefrituurde garnalen in een krokant jasje met kokos en limoen geserveerd met een frisse mango dip.

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

Ingredienten

  • 15 grote rauwe garnalen
  • 1 limoen
  • 15 gr panko ( of paneermeel )
  • 15 gr kokosrasp
  • 1 ei
  • bordje bloem
  • Zonnebloemolie om in te frituren
  • Dip:
  • 100 gr mango
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1 eetlepel honing
  • paar tankjes koriander
  • peper en zout
  • snuf chili vlokken

Materialen

  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de dip in een keukenmachine en maal fijn. Rasp de limoen en meng de rasp met de panko en kokos op een bordje door elkaar. Zet nog een tweede bord klaar met wat bloem. En een derde bord met een losgeklopt ei met een snufje peper en zout.


  2. Pers de limoen uit en besprenkel de garnalen met het sap. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan het ei en als laatste door het panko-kokos mengsel. Verhit de olie tot ongeveer 160 graden en bak de garnalen (in porties) in ca 2 minuten bruin en krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer de garnalen met de mango dip.