Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Krokante kokos garnalen met dip

Gefrituurde garnalen in een krokant jasje met kokos en limoen geserveerd met een frisse mango dip.

  • Ingredienten
    Materialen

    Bereiding

     Doe alle ingrediënten voor de dip in een keukenmachine en maal fijn. Rasp de limoen en meng de rasp met de panko en kokos op een bordje door elkaar. Zet nog een tweede bord klaar met wat bloem. En een derde bord met een losgeklopt ei met een snufje peper en zout.

     Pers de limoen uit en besprenkel de garnalen met het sap. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan het ei en als laatste door het panko-kokos mengsel. Verhit de olie tot ongeveer 160 graden en bak de garnalen (in porties) in ca 2 minuten bruin en krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer de garnalen met de mango dip.

    Lente recepten

    Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

    ×