Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Krokante kokos garnalen met dip

Gefrituurde garnalen in een krokant jasje met kokos en limoen geserveerd met een frisse mango dip.

  • 15 grote rauwe garnalen
  • Ingredienten
    • 1 limoen
    • 15 gr panko (of paneermeel)
    • 15 gr kokosrasp
    • 1 ei
    • bordje bloem
    • zonnebloemolie om te frituren
    • Dip:
    • 100 gr mango
    • 2 eetlepels kokosmelk
    • 1 eetlepel honing
    • paar tankjes koriander
    • peper en zout
    • snuf chili vlokken
    Materialen
    • Keukenmachine

    Bereiding
    Doe alle ingrediënten voor de dip in een keukenmachine en maal fijn. Rasp de limoen en meng de rasp met de panko en kokos op een bordje door elkaar. Zet nog een tweede bord klaar met wat bloem. En een derde bord met een losgeklopt ei met een snufje peper en zout.

    kokos_garnalen_01.jpg
    kokos_garnalen_02.jpg
    kokos_garnalen_03.jpg

    Pers de limoen uit en besprenkel de garnalen met het sap. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan het ei en als laatste door het panko-kokos mengsel. Verhit de olie tot ongeveer 160 graden en bak de garnalen (in porties) in ca 2 minuten bruin en krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer de garnalen met de mango dip.

    kokos_garnalen_04.jpg
    kokos_garnalen_05.jpg
    kokos_garnalen_06.jpg
    Beoordeling (45 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Boerenkoolquiche
    • Hoofdgerecht
    Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Italiaanse boerenkoolstamppot

    Ovenschotels

    Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

    Lasagne met courgette
    Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
    Kip Parmezaan
    Aubergine ovenschotel met geitenkaas
    Cannelloni met spinazie en zalm