Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Krokante kokos garnalen met dip

Gefrituurde garnalen in een krokant jasje met kokos en limoen geserveerd met een frisse mango dip.

  • 15 grote rauwe garnalen
  • Ingredienten
    • 1 limoen
    • 15 gr panko (of paneermeel)
    • 15 gr kokosrasp
    • 1 ei
    • bordje bloem
    • zonnebloemolie om te frituren
    • Dip:
    • 100 gr mango
    • 2 eetlepels kokosmelk
    • 1 eetlepel honing
    • paar tankjes koriander
    • peper en zout
    • snuf chili vlokken
    Materialen
    • Keukenmachine

    Bereiding
    Doe alle ingrediënten voor de dip in een keukenmachine en maal fijn. Rasp de limoen en meng de rasp met de panko en kokos op een bordje door elkaar. Zet nog een tweede bord klaar met wat bloem. En een derde bord met een losgeklopt ei met een snufje peper en zout.

    Pers de limoen uit en besprenkel de garnalen met het sap. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan het ei en als laatste door het panko-kokos mengsel. Verhit de olie tot ongeveer 160 graden en bak de garnalen (in porties) in ca 2 minuten bruin en krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer de garnalen met de mango dip.

    Paasrecepten

    Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

    ×