Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tom ka kai soep

Makkelijke versie van deze thaise kokossoep met kip, shiitake en paksoi

Ingrediënten
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 ml kippenbouillon
  • ½ limoen
  • 150 gr Shiitake (of kastanjechampignons)
  • 2 eetlepels vissaus
  • Bosje verse koriander
  • 2 stengels citroengras
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • Snuf laos (of verse)
  • 250 gr kipfilet
  • ½ paksoi

Bereiding
Doe de kippenbouillon met de kokosmelk in een pan en verwarm deze. Halveer de stengels citroengras en voeg deze toe aan de pan. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de soep. Snijd de Shiitake in plakjes en voeg toe aan de soep. Snijd vervolgens ook de kip in stukjes en voeg deze rauw toe aan de soep en laat gaar worden.

Breng de soep op smaak met de vissaus, sap van de halve limoen, suiker en een snuf laos. Snijd paksoi in grove stukken en voeg als laatste toe aan de soep. Laat nog een paar minuten pruttelen en serveer dan met verse koriander en eventueel een ringetje rode peper.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×