Ga naar de inhoud
Tom kha kai soep

Tom kha kai soep

Makkelijke versie van deze thaise kokossoep met kip, shiitake en paksoi heerlijk op smaak gebracht met citroengras, limoen en rode peper. Lekker vers gemaakt maar met eenvoudige ingredienten.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 ml kippenbouillon
  • 0.5 limoen
  • 150 gr Shiitake ( of kastanjechampignons )
  • 2 eetlepels vissaus
  • Bosje verse koriander
  • 2 stengels citroengras
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • Snuf laos ( of verse )
  • 250 gr kipfilet
  • 0.5 paksoi

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de kippenbouillon met de kokosmelk in een pan en verwarm deze. Halveer de stengels citroengras en voeg deze toe aan de pan. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de soep. Snijd de Shiitake in plakjes en voeg toe aan de soep. Snijd vervolgens ook de kip in stukjes en voeg deze rauw toe aan de soep en laat gaar worden.


  2. Breng de soep op smaak met de vissaus, sap van de halve limoen, suiker en een snuf laos. Snijd paksoi in grove stukken en voeg als laatste toe aan de Tom kha kai soep. Laat nog een paar minuten pruttelen en serveer dan met verse koriander en eventueel een ringetje rode peper.