Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tom ka kai soep

Makkelijke versie van deze thaise kokossoep met kip, shiitake en paksoi

Ingrediënten
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 ml kippenbouillon
  • ½ limoen
  • 150 gr Shiitake (of kastanjechampignons)
  • 2 eetlepels vissaus
  • Bosje verse koriander
  • 2 stengels citroengras
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • Snuf laos (of verse)
  • 250 gr kipfilet
  • ½ paksoi

Bereiding
Doe de kippenbouillon met de kokosmelk in een pan en verwarm deze. Halveer de stengels citroengras en voeg deze toe aan de pan. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de soep. Snijd de Shiitake in plakjes en voeg toe aan de soep. Snijd vervolgens ook de kip in stukjes en voeg deze rauw toe aan de soep en laat gaar worden.

tomkakai_soep_01.jpg
tomkakai_soep_02.jpg
tomkakai_soep_03.jpg
tomkakai_soep_04.jpg

Breng de soep op smaak met de vissaus, sap van de halve limoen, suiker en een snuf laos. Snijd paksoi in grove stukken en voeg als laatste toe aan de soep. Laat nog een paar minuten pruttelen en serveer dan met verse koriander en eventueel een ringetje rode peper.

Beoordeling (570 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette