Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tom ka kai soep

Makkelijke versie van deze thaise kokossoep met kip, shiitake en paksoi heerlijk op smaak gebracht met citroengras, limoen en rode peper

Ingrediënten

Bereiding

 Doe de kippenbouillon met de kokosmelk in een pan en verwarm deze. Halveer de stengels citroengras en voeg deze toe aan de pan. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de soep. Snijd de Shiitake in plakjes en voeg toe aan de soep. Snijd vervolgens ook de kip in stukjes en voeg deze rauw toe aan de soep en laat gaar worden.

 Breng de soep op smaak met de vissaus, sap van de halve limoen, suiker en een snuf laos. Snijd paksoi in grove stukken en voeg als laatste toe aan de soep. Laat nog een paar minuten pruttelen en serveer dan met verse koriander en eventueel een ringetje rode peper.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×