Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lasagne met champignon saus

Deze lasagne met champignons en spinazie is een heerlijke vegetarische ovenschotel

Ingrediënten
  • 400 gr champignons (in plakjes)
  • 9 verse lasagnevellen
  • 600 gr spinazie
  • 40 gr bloem
  • 40 gr boter
  • 500 ml melk
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • Handje geroosterde pijnboompitten
  • 1 ui
  • Snuf Italiaanse kruiden
Benodigdheden
  • Ovenschaal
  • Garde

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Bak de champignons samen met een gesnipperde ui en knoflook met wat boter of margarine in een pan. Laat ze daarna uitlekken indien er veel vocht is vrijgekomen.

Bak ook de spinazie in een pan tot deze geslonken is en laat uitlekken. Verwarm de 40 gr boter in een pannetje en als deze gesmolten is voeg je de bloem toe. Bak de roux een paar minuutjes. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde goed door. Voeg ⅔ van de geraspte kaas toe en laat opnemen in de saus. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.

Roer de champignons ook door de saus. Maak dan laagjes in de ovenschaal van de champignonsaus, wat gebakken spinazie, wat pijnboompitten en dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal dit en eindig met een laagje saus en bestrooi met de overgebleven kaas en wat pijnboompitten. Bak de lasagne met champignons in 40 minuten gaar in de oven.

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×