Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lasagne met champignon saus

Deze lasagne met champignons en spinazie is een heerlijke vegetarische ovenschotel

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Bak de champignons samen met een gesnipperde ui en knoflook met wat boter of margarine in een pan. Laat ze daarna uitlekken indien er veel vocht is vrijgekomen.

 Bak ook de spinazie in een pan tot deze geslonken is en laat uitlekken. Verwarm de 40 gr boter in een pannetje en als deze gesmolten is voeg je de bloem toe. Bak de roux een paar minuutjes. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde goed door. Voeg ⅔ van de geraspte kaas toe en laat opnemen in de saus. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.

 Roer de champignons ook door de saus. Maak dan laagjes in de ovenschaal van de champignonsaus, wat gebakken spinazie, wat pijnboompitten en dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal dit en eindig met een laagje saus en bestrooi met de overgebleven kaas en wat pijnboompitten. Bak de lasagne met champignons in 40 minuten gaar in de oven.

 Bekijk hier alle vegetarische recepten

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Tip: bestel nu ook mijn LeukeRecepten kookboek!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×