Lasagne met champignons
Deze lasagne met champignons en spinazie in een romige saus is een heerlijke vegetarische ovenschotel
45 M + 40 M
Ingrediënten
Voor personen
-
400 gr champignons ( in plakjes )
-
9 verse lasagnevellen
-
600 gr spinazie
-
40 gr bloem
-
40 gr boter
-
500 ml melk
-
1 teen knoflook
-
150 gr geraspte mozzarella
-
Handje geroosterde pijnboompitten
-
1 ui
-
Snuf Italiaanse kruiden
Benodigdheden
-
Ovenschaal
-
Garde
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Bak de champignons samen met een gesnipperde ui en knoflook met wat boter of margarine in een pan. Laat ze daarna uitlekken indien er veel vocht is vrijgekomen.
-
Bak ook de spinazie in een pan tot deze geslonken is en laat uitlekken. Verwarm de 40 gr boter in een pannetje en als deze gesmolten is voeg je de bloem toe. Bak de roux een paar minuutjes. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde goed door. Voeg ⅔ van de geraspte kaas toe en laat opnemen in de saus. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.
-
Roer de champignons ook door de saus. Maak dan laagjes in de ovenschaal van de champignonsaus, wat gebakken spinazie, wat pijnboompitten en dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal dit en eindig met een laagje saus en bestrooi met de overgebleven kaas en wat pijnboompitten. Bak de lasagne met champignons in 40 minuten gaar in de oven.
-
Bekijk hier alle vegetarische recepten
Heeft het gesmaakt?
238 stemmen
Ook lekker