Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lasagne met champignon saus

Deze lasagne met champignons en spinazie is een heerlijke vegetarische ovenschotel

Ingrediënten
  • 400 gr champignons (in plakjes)
  • 9 verse lasagnevellen
  • 600 gr spinazie
  • 40 gr bloem
  • 40 gr boter
  • 500 ml melk
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • Handje geroosterde pijnboompitten
  • 1 ui
  • Snuf Italiaanse kruiden
Benodigdheden
  • Ovenschaal
  • Garde

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Bak de champignons samen met een gesnipperde ui en knoflook met wat boter of margarine in een pan. Laat ze daarna uitlekken indien er veel vocht is vrijgekomen.

lasagne_champignons_01.jpg
lasagne_champignons_02.jpg
lasagne_champignons_03.jpg
lasagne_champignons_04.jpg

Bak ook de spinazie in een pan tot deze geslonken is en laat uitlekken. Verwarm de 40 gr boter in een pannetje en als deze gesmolten is voeg je de bloem toe. Bak de roux een paar minuutjes. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde goed door. Voeg ⅔ van de geraspte kaas toe en laat opnemen in de saus. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.

lasagne_champignons_05.jpg
lasagne_champignons_06.jpg
lasagne_champignons_07.jpg
lasagne_champignons_08.jpg

Roer de champignons ook door de saus. Maak dan laagjes in de ovenschaal van de champignonsaus, wat gebakken spinazie, wat pijnboompitten en dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal dit en eindig met een laagje saus en bestrooi met de overgebleven kaas en wat pijnboompitten. Bak de lasagne met champignons in 40 minuten gaar in de oven.

Beoordeling (64 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x herfstrecepten
  • Hoofdgerecht
Bietenlasagne met walnoten
  • Hoofdgerecht
Pompoensoep met kip
  • Hoofdgerecht
Gnocchi met blauwe kaas en paddenstoelen

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus