Lasagne met champignons

Deze lasagne met champignons en spinazie in een romige saus is een heerlijke vegetarische ovenschotel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Bak de champignons samen met een gesnipperde ui en knoflook met wat boter of margarine in een pan. Laat ze daarna uitlekken indien er veel vocht is vrijgekomen.

 Bak ook de spinazie in een pan tot deze geslonken is en laat uitlekken. Verwarm de 40 gr boter in een pannetje en als deze gesmolten is voeg je de bloem toe. Bak de roux een paar minuutjes. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde goed door. Voeg ⅔ van de geraspte kaas toe en laat opnemen in de saus. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.

 Roer de champignons ook door de saus. Maak dan laagjes in de ovenschaal van de champignonsaus, wat gebakken spinazie, wat pijnboompitten en dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal dit en eindig met een laagje saus en bestrooi met de overgebleven kaas en wat pijnboompitten. Bak de lasagne met champignons in 40 minuten gaar in de oven.

 Bekijk hier alle vegetarische recepten

208 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.