Limoen avocado cheesecake

Lichtgroene cheesecake die niet in de oven hoeft en heerlijk fris van smaak is

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stukken
Materialen

Bereiding

 Maal de koekjes fijn met een keukenmachine en voeg de gesmolten boter toe. Leg een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en leg hier de ring op en klik vast. Knip het resterende papier er om heen er af. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk aan met een bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast.

 Mix de roomkaas met de suiker romig in een kom. Voeg de avocado’s toe en mix er door heen. Rasp 1 limoen en voeg dit samen met het sap van deze limoen en een tweede limoen toe. Mix in een andere kom de slagroom luchtig en mix op het laatst de creme fraiche er door. Meng dan het groene roomkaas avocadomengel met het slagroommengsel.

 Giet dit op de koekjesbodem en strijk glad. Zet de vorm minimaal 12 uur in een goed gekoelde koelkast tot hij is opgesteven. Garneer op het laatst met partjes van de overgebleven limoen en eventueel wat rasp. Bewaar de cheesecake maximaal 3 dagen in de koelkast. Doe het limoensap verkleurd de avocado nauwelijks.

318 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.