Limoen avocado cheesecake
Lichtgroene cheesecake die niet in de oven hoeft en heerlijk fris van smaak is
ingrediënten
Materialen
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Maal de koekjes fijn met een keukenmachine en voeg de gesmolten boter toe. Leg een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en leg hier de ring op en klik vast. Knip het resterende papier er om heen er af. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk aan met een bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
-
Mix de roomkaas met de suiker romig in een kom. Voeg de avocado’s toe en mix er door heen. Rasp 1 limoen en voeg dit samen met het sap van deze limoen en een tweede limoen toe. Mix in een andere kom de slagroom luchtig en mix op het laatst de creme fraiche er door. Meng dan het groene roomkaas avocadomengel met het slagroommengsel.
-
Giet dit op de koekjesbodem en strijk glad. Zet de vorm minimaal 12 uur in een goed gekoelde koelkast tot hij is opgesteven. Garneer op het laatst met partjes van de overgebleven limoen en eventueel wat rasp. Bewaar de cheesecake maximaal 3 dagen in de koelkast. Doe het limoensap verkleurd de avocado nauwelijks.

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!