Ga naar de inhoud
Pompoen brownies

Pompoen brownies

Heerlijke smeuïge brownies met pompoen en pompoenkruiden geven deze klassieke brownies een herfstige twist.

20 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 250 gr boter
  • 200 gr pure chocolade
  • 200 gr melkchocolade
  • 5 eieren
  • 225 gr basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr pompoenpuree* ( gekocht of zelfgemaakt )
  • 100 gr roomkaas
  • 20 gr poedersuiker
  • 1 eetlepel pumpkin spice of speculaaskruiden

Materialen

  • handmixer
  • Bakvorm ( van ca. 28 x 18 of 23 x 23 cm )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. *Je kunt hiervoor pompoenpuree uit blik gebruiken of je kunt deze zelf te maken door de pompoen te koken of roosteren in de oven totdat deze gaar is en daarna te pureren met een staafmixer.


  2. Verwarm de oven voor op 180° graden en bekleed een bakblik met bakpapier.


  3. Smelt de boter samen met de pure- en melkchocolade au bain-marie.


  4. Klop ondertussen de eieren samen met de basterdsuiker luchtig. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade hieraan toe en meng dit door elkaar met een garde. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel dit er doorheen totdat je een geheel krijgt. Giet het beslag in de bakvorm.


  5. Doe in een andere kom de pompoenpuree met de roomkaas, poedersuiker en pumpkin spice kruiden. Meng dit tot een glad geheel. Verdeel met een lepel het pompoenmengsel over de brownie heen en ga er met een mes doorheen om een ‘swirl’ effect te krijgen.


  6. Zet in de oven voor 30 – 35 minuten. Controleer met een prikker of de brownies gaar zijn. Ze mogen nog smeuïg van binnen zijn.