Ga naar de inhoud
Pasta met gehakt en pesto

Pasta met gehakt en pesto

Heerlijke pasta pesto met gehakt, spinazie en tomaat. Lekker met mozzarella en pijnboompitjes. Super eenvoudig en snel te bereiden.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr pasta
  • 200 gr gehakt ( vega )
  • 250 gr spinazie à la crème
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 30 gr pijnboompitten ( geroosterd )
  • 2 eetlepels pesto ( zelfgemaakte pesto of kant en klaar )
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rul het (vega) gehakt in een pan bruin.


  2. Kook ondertussen de pasta gaar.


  3. Voeg de spinazie à la crème toe aan het gehakt en roer het door.


  4. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg de tomaten en de (zelfgemaakte) pesto toe aan het gehakt. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.


  5. Zodra alles warm is kun je de gekookte pasta aan het gehaktmengsel toevoegen.


  6. Rooster de pijnboompitten in een andere koekenpan.


  7. Snij de mozzarella in blokjes. Serveer de pasta op een bord met de mozzarella blokjes en de geroosterde pijnboompitten.


  8. Tip: als je spinazie à la crème uit de diepvries hebt is het handig om deze eerst wat te laten ontdooien.