Pasta met gehakt en pesto
Heerlijke pasta pesto met gehakt, spinazie en tomaat. Lekker met mozzarella en pijnboompitjes. Super eenvoudig en snel te bereiden.
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
150 gr pasta
-
200 gr gehakt ( vega )
-
250 gr spinazie à la crème
-
2 tomaten
-
1 bol mozzarella
-
30 gr pijnboompitten ( geroosterd )
-
2 eetlepels pesto ( zelfgemaakte pesto of kant en klaar )
-
peper en zout
-
olie om in te bakken
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Rul het (vega) gehakt in een pan bruin.
-
Kook ondertussen de pasta gaar.
-
Voeg de spinazie à la crème toe aan het gehakt en roer het door.
-
Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg de tomaten en de (zelfgemaakte) pesto toe aan het gehakt. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
-
Zodra alles warm is kun je de gekookte pasta aan het gehaktmengsel toevoegen.
-
Rooster de pijnboompitten in een andere koekenpan.
-
Snij de mozzarella in blokjes. Serveer de pasta op een bord met de mozzarella blokjes en de geroosterde pijnboompitten.
-
Tip: als je spinazie à la crème uit de diepvries hebt is het handig om deze eerst wat te laten ontdooien.
Heeft het gesmaakt?
206 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Pasta recepten