Pasta met gehakt en pesto

Heerlijke pasta pesto met gehakt, spinazie en tomaat. Lekker met mozzarella en pijnboompitjes. Super eenvoudig en snel te bereiden.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rul het (vega) gehakt in een pan bruin.

  2. Kook ondertussen de pasta gaar.

  3. Voeg de spinazie à la crème toe aan het gehakt en roer het door.

  4. Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg de tomaten en de (zelfgemaakte) pesto toe aan het gehakt. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

  5. Zodra alles warm is kun je de gekookte pasta aan het gehaktmengsel toevoegen.

  6. Rooster de pijnboompitten in een andere koekenpan.

  7. Snij de mozzarella in blokjes. Serveer de pasta op een bord met de mozzarella blokjes en de geroosterde pijnboompitten.

  8. Tip: als je spinazie à la crème uit de diepvries hebt is het handig om deze eerst wat te laten ontdooien.

Heeft het gesmaakt?
205 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Nienke Vinkenvleugel

Ik hou van lekker eten, maar als ik kook of bak wil ik wel graag dat het naast lekker ook makkelijk, snel en gezond is met ingrediënten die ik vaak in huis heb. Dat zie je ook vaak terug in mijn recepten.