
Salade caprese
Deze populaire Italiaanse salade met tomaat en mozzarella is heerlijk als voorgerecht of als lunch
15 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 maxi mozzarella of 2 bollen
-
2 rijpe maar stevige trostomaten
-
blaadjes verse basilicum
-
2 eetlepel pijnboompitten ( geroosterd )
-
Snuf zwarte peper
-
1 eetlepel olijfolie
Optioneel:
-
Balsamico crĆØme
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de tomaten en mozzarella in gelijke plakken. Leg ze om en om in een rondje op een bord. Stop er op een aantal plekken blaadjes basilicum tussen.
-
Bestrooi de salade caprese met een snuf peper en een paar druppels olijfolie en eventueel wat balsamico azijn.
Heeft het gesmaakt?
112 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 250
- vet 20 gr
- verzadigd vet 10 gr
- koolhydraten 5 gr
- w.v. suikers 3 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 12 gr
- zout 0.5 gr
Ook lekker