Loempia’s uit de oven

Heerlijke krokante zelfgemaakte loempia’s die niet uit de frituur komen maar uit de oven

Hoofdgerecht 50 min + 18 oventijd

ingrediënten

voor 18 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de loempiavellen in de verpakking ontdooien en verwarm de oven op 220 graden. Hak de knoflook en rode peper fijn en fruit aan in een beetje wokolie. Voeg de sojasaus en de kerriepoeder toe en vervolgens ook de groenten en laat een paar minuten slinken. Wel de mihoen in een pan met heet water tot deze zacht is. Schep de hamreepjes door de groenten in de pan. Neem een loempiavel en leg met een punt naar je toe. Schep een beetje van het mengsel en wat mihoen op deze punt en vouw deze er overheen. Vouw ook de punten aan de zijkanten naar binnen over de vulling als een soort envelop vorm. Rol dan verder naar boven en bestrijk de bovenste punt met een beetje losgeklopt ei. Plak hier de rand mee dicht. Leg de loempia’s op een bakplaat met bakpapier met de rand naar beneden. Als de bakplaat vol licht bestrijk je de loempia’s met een beetje zonnebloemolie. Bak ze in ca. 18 minuten lichtbruin en krokant. Lekker met een chilisaus. Je kunt de loempia’s ook ca. 2 dagen bewaren en opwarmen in de oven alhoewel ze vers gebakken het lekkerste zijn.

  2. Je kunt ze ook ongebakken in een bakje doen met folie er tussen en invriezen.



  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
252 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!