Ga naar de inhoud
Loempia’s uit de oven

Loempia’s uit de oven

Heerlijke krokante zelfgemaakte loempia’s die niet uit de frituur komen maar uit de oven

50 M + 18 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 18 loempiavellen ( of filodeeg )
  • 75 gr mihoen
  • 400 gr Chinese wokgroenten
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • Snuf kerriepoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel wokolie
  • 200 gr hamreepjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de loempiavellen in de verpakking ontdooien en verwarm de oven op 220 graden.


  2. Hak de knoflook en rode peper fijn en fruit aan in een beetje wokolie. Voeg de sojasaus en de kerriepoeder toe en vervolgens ook de groenten en laat een paar minuten slinken.


  3. Wel de mihoen in een pan met heet water tot deze zacht is. Schep de hamreepjes door de groenten in de pan.


  4. Neem een loempiavel en leg met een punt naar je toe. Schep een beetje van het mengsel en wat mihoen op deze punt en vouw deze er overheen. Vouw ook de punten aan de zijkanten naar binnen over de vulling als een soort envelop vorm. Rol dan verder naar boven en bestrijk de bovenste punt met een beetje losgeklopt ei. Plak hier de rand mee dicht.


  5. Leg de loempia’s op een bakplaat met bakpapier met de rand naar beneden. Als de bakplaat vol ligt, bestrijk je de loempia’s met een beetje zonnebloemolie. Bak ze in ca. 18 minuten lichtbruin en krokant. Lekker met een chilisaus. Je kunt de loempia’s ook ca. 2 dagen bewaren en opwarmen in de oven alhoewel ze vers gebakken het lekkerste zijn.


  6. Tip: je kunt de loempia’s ook ongebakken in een bakje doen met folie ertussen en invriezen.