Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Loempia’s uit de oven

Heerlijke krokante zelfgemaakte loempia’s die niet uit de frituur komen maar uit de oven

Ingrediënten
  • 18 loempiavellen (of filodeeg)
  • 75 gr mihoen
  • 400 gr Chinese wokgroenten
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • Snuf kerriepoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel wokolie
  • 200 gr hamreepjes

Bereiding
Laat de loempiavellen in de verpakking ontdooien en verwarm de oven op 220 graden. Hak de knoflook en rode peper fijn en fruit aan in een beetje wokolie. Voeg de sojasaus en de kerriepoeder toe en vervolgens ook de groenten en laat een paar minuten slinken. Wel de mihoen in een pan met heet water tot deze zacht is. Schep de hamreepjes door de groenten in de pan. Neem een loempiavel en leg met een punt naar je toe. Schep een beetje van het mengsel en wat mihoen op deze punt en vouw deze er overheen. Vouw ook de punten aan de zijkanten naar binnen over de vulling als een soort envelop vorm. Rol dan verder naar boven en bestrijk de bovenste punt met een beetje losgeklopt ei. Plak hier de rand mee dicht. Leg de loempia’s op een bakplaat met bakpapier met de rand naar beneden. Als de bakplaat vol licht bestrijk je de loempia’s met een beetje zonnebloemolie. Bak ze in ca. 18 minuten lichtbruin en krokant. Lekker met een chilisaus. Je kunt de loempia’s ook ca. 2 dagen bewaren en opwarmen in de oven alhoewel ze vers gebakken het lekkerste zijn.

Je kunt ze ook ongebakken in een bakje doen met folie er tussen en invriezen.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (95 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst