Ga naar de inhoud
Kroepoek met krabsalade

Kroepoek met krabsalade

Een lekker hartig hapje van zelfgemaakte krabsalade met surimi en ei geserveerd op een stukje knapperige kroepoek.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor hapjes

  • 1 zak kroepoek of cassave chips
  • 200 gr surimi
  • 1 ei
  • 1 uitje
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • verse koriander ( optioneel om te garneren )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook het eitje hard in ongeveer 8 minuten en laat het goed schrikken met koud water.


  2. Snijd de surimi in kleine stukjes.


  3. Snipper het uitje fijn en snijd ook het ei in kleine stukjes.


    kroekpoek krabsalade www.leukerecepten.nl kroekpoek krabsalade www.leukerecepten.nl kroekpoek krabsalade www.leukerecepten.nl
  4. Meng in een kommetje zure room met mayonaise en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.


  5. Meng dit nu met de stukjes surimi, ui en ei met elkaar.


  6. Serveer de surimisalade op een stukje kroepoek. Hak eventueel nog een beetje koriander fijn en strooi over de salade.