Ga naar de inhoud
Lemon meringue cupcakes

Lemon meringue cupcakes

Luchtige lemon meringue cupcakes gevuld met een frisse vulling van lemoncurd en een topping van meringue schuim, super lekker en leuk! Ook voor Pasen!

45 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 180 gr boter ( kamertemperatuur )
  • 150 gr suiker
  • 180 gr zelfrijzend bakmeel
  • 60 ml melk
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • 4 eetlepels lemoncurd ( zelfgemaakt of kant en klaar )

Topping:

  • 50 gr suiker
  • 2 eiwitten

Benodigdheden

  • Muffinbakvorm met papiertjes
  • Mixer
  • Crème brûlee brander
  • Optioneel: spuitzak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Mix de suiker, vanille aroma en boter romig in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en mix er doorheen en mix nog even door tot het beslag wat luchtiger wordt. Voeg de melk toe en het citroensap en mix er ook door. Als laatste voeg je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe tot deze is opgenomen. Vul de papieren vormpjes in de bakvorm met het beslag tot net iets onder de rand. Bak ze in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar in de oven. Zet ze niet te hoog in de oven.


  2. Laat de cupcakes vervolgens afkoelen. Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom met een mixer half stijf en voeg dan de suiker toe. Klop vervolgens op hoge snelheid tot er mooie glanzende pieken ontstaan. Maak met een appelboor of mesje holletjes in het midden van de cupcakes. Vul deze met lemoncurd. Doe de meringue in een spuitzak of gebruik een lepel om de meringue op de cupcakes te doen. Spuit of schep mooie hoopjes op de gevulde cupcakes. Brand met een brander de toefjes licht bruin.


  3. Tip: je kunt de lemon meringue cupcakes het beste dezelfde dag serveren. Wil je ze de volgende dag serveren dan kun je het beste de cupcakes en lemon curd al een dag van te voren maken en op de dag zelf vullen en toppen met vers gemaakt meringue schuim.