Meringuerol met lemon curd en pistache

Een heerlijke glutenvrije rol van zachte meringue met een vulling van mascarpone, lemoncurd en pistache

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Splits je de eieren zorg er dan voor dat er geen eidooier bij de eiwitten komt. Ik gebruikte een flesje van Two chicks met gepasteuriseerde eiwitten (te koop bij o.a. AH of Jumbo).

 Verwarm de oven op 170 graden hetelucht. Klop de eiwitten iets schuimig en voeg dan beetje bij beetje de suiker, maizena en een snufje zout toe. Klop ze helemaal stijf in ca. 5 minuten met mixer op hoge snelheid. Als het schuim mooi glanst en mooie pieken maakt is hij klaar. Besmeer een bakplaat met bakpapier egaal met het eiwit met een spatel. Bak vervolgens 10 minuten op 170 graden en daarna verlaag je de temperatuur naar 150 graden en bak je hem nog 15 minuten (meringue niet uit de oven halen). Hak de pistachenoten grof.

 Haal de meringue uit de oven en laat afkoelen (ca. 1 uur). Klop ondertussen de mascarpone in een kom romig met een mixer. Voeg de slagroom toe en klop het geheel stijf. Draai de meringue om op een ander stuk bakpapier of ondergrond en verwijder het bakpapier waarop hij gebakken is voorzichtig. Besmeer met ongeveer ⅔ van het roommengsel en ⅔ van de pistache en alle lemoncurd. Rol hem dan voorzichtig op via de korte kant. De meringue gaat iets brokkelen maar dat is niet zo erg. Leg hem op een serveerschaal. Besmeer ook de buitenzijde met het overgebleven roommengsel en bestrooi met de rest van de pistache. Serveer hem direct of bewaar hem zolang in de koelkast (max. 24 uur). Vers is hij het allerlekkerste.

76 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.