Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Meringuerol met lemon curd en pistache

Een heerlijke glutenvrije rol van zachte meringue met een vulling van mascarpone, lemoncurd en pistache

Ingrediënten
  • 5 eiwitten
  • 250 gr suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • snufje zout
  • 1/2 portie lemon curd of kant en klaar
  • 250 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr pistachenootjes ongezouten
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier
  • mixer

Bereiding
Splits je de eieren zorg er dan voor dat er geen eidooier bij de eiwitten komt. Ik gebruikte een flesje van Two chicks met gepasteuriseerde eiwitten (te koop bij o.a. AH of Jumbo).

meringuerol_lemoncurd_01.jpg
meringuerol_lemoncurd_02.jpg
meringuerol_lemoncurd_03.jpg
meringuerol_lemoncurd_04.jpg

Verwarm de oven op 170 graden hetelucht. Klop de eiwitten iets schuimig en voeg dan beetje bij beetje de suiker, maizena en een snufje zout toe. Klop ze helemaal stijf in ca. 5 minuten met mixer op hoge snelheid. Als het schuim mooi glanst en mooie pieken maakt is hij klaar. Besmeer een bakplaat met bakpapier egaal met het eiwit met een spatel. Bak vervolgens 10 minuten op 170 graden en daarna verlaag je de temperatuur naar 150 graden en bak je hem nog 15 minuten (meringue niet uit de oven halen). Hak de pistachenoten grof.

meringuerol_lemoncurd_05.jpg
meringuerol_lemoncurd_06.jpg
meringuerol_lemoncurd_07.jpg
meringuerol_lemoncurd_08.jpg

Haal de meringue uit de oven en laat afkoelen (ca. 1 uur). Klop ondertussen de mascarpone in een kom romig met een mixer. Voeg de slagroom toe en klop het geheel stijf. Draai de meringue om op een ander stuk bakpapier of ondergrond en verwijder het bakpapier waarop hij gebakken is voorzichtig. Besmeer met ongeveer ⅔ van het roommengsel en ⅔ van de pistache en alle lemoncurd. Rol hem dan voorzichtig op via de korte kant. De meringue gaat iets brokkelen maar dat is niet zo erg. Leg hem op een serveerschaal. Besmeer ook de buitenzijde met het overgebleven roommengsel en bestrooi met de rest van de pistache. Serveer hem direct of bewaar hem zolang in de koelkast (max. 24 uur). Vers is hij het allerlekkerste.

Beoordeling (20 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette