Ga naar de inhoud
Gezonde ovenschotel

Gezonde ovenschotel

Deze ovenschotel bevat lekker veel groenten, zoete aardappel en stukjes kip in een lekkere volkorensaus. Vullend, voedzaam en lekker.

25 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr broccoli ( in roosjes )
  • 600 gr zoete aardappel
  • 200 gr (vega)kipstukjes
  • 1 rode ui
  • 2 puntpaprika’s
  • 50 gr geraspte kaas ( 30+ )
  • olie ( om in te bakken )

Saus

  • 30 gr boter
  • 30 gr volkorenmeel
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 1 snuf chili
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 1 komijn
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in stukjes.


  2. Snijd ook de puntpaprika in ringen.


  3. Hak de rode ui grof.


  4. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de zoete aardappel stukjes en broccoli 6 minuten en giet dan af.


  5. Bak in een koekenpan de rode ui, kip en puntpaprika een paar minuutjes aan in een klein beetje olie.


  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 180° graden.


  7. Verhit een steelpan en smelt hier de boter in voor de saus. Voeg het volkorenmeel toe en bak het mengsel (roux) een paar minuutjes.


  8. Giet dan beetje bij bij beetje de melk erbij en roer met een garde door tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met paprikapoeder, komijn, peper, zout en chili naar smaak


  9. Meng de voorgekookte broccoli en zoete aardappel met het kipmengsel en verdeel dan in een ingevette ovenschaal. Giet de saus er overheen en bestrooi met de kaas.


  10. Bak de gezonde ovenschotel met kip en groenten ca. 30 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de groenten gaar.