Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Marokkaanse Tajine

Een heerlijk Marokkaans gerecht met kip, wortel, amandelen en zoete abrikozen bereid in een Tajine

Ingrediënten
500 gr kipfilet
1 grote winterpeen
150 gr gedroogde abrikozen
2 teentjes knoflook
500 ml kippenbouillon
1 ui
2 eetl olijfolie
Verse koriander
4 eetl amandelen
Snufje paprikapoeder
Snufje kurkuma
Snufje gemalen komijn
2 theel ras el hanout kruiden
250 gr couscous
1/2 eetl mailzena (optioneel)
Klontje boter
 
 
Bereiding
Lees eerst deze tips als u nog niet veel ervaring heeft met het koken met een tajine.
 
Snijd de kip in stukken. Hak de ui en de knoflook fijn. Zet het vuur middelgroot en verhit de tajine langzaam. Voeg de olijfolie toe en bak de ui en knoflook een minuutje aan. Voeg de kip, paprikapoeder, kurkuma, komijn en de ras el hanout kruiden toe en bak afgesloten ca 15 minuten. Het kan even duren voordat de tajine goed op temperatuur is. Schil de wortel en snijd in plakjes. Voeg 250 ml warme kippenbouillon en de wortel toe aan de tajine. Laat alles 30 minuten zachtjes stoven. Voeg de laatste 10 minuten de abrikozen toe. Als het vocht nog erg dun is kun je het binden door wat maizena er door heen te roeren. Verhit de overige 250 ml kippenbouilon in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur uit de roer de couscous er door. Doe het klontje boter er bij en roer nogmaals door. Laat 5 minuten wellen. Hak de koriander fijn en strooi deze samen met de amandelen over het stoofgerecht in de tajine. Serveer samen met de couscous.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×