Lekker bijgerecht van zoete aardappel uit de oven met kikkererwten, tomaat en lente-uitjes
Ingredienten
4 zoete aardappels
400 gram kikkererwten
3 tomaten
4 lente-uitjes
2 takjes peterselie
3 teentjes knoflook
Een snufje cayennepeper, paprikapoeder, italiaanse kruiden en kaneel
Olijfolie
Balsamico azijn
Citroensap
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels grondig en snijd ze doormidden. Wrijf ze in met olijfolie en leg ze met de open kant naar beneden op een bakplaat. Doe de kikkererwten in een kommetje en roer een snufje van alle kruiden en wat olijfolie erdoor. Leg ze bij de zoete aardappels op de bakplaat en schuif deze in de oven gedurende 25 minuten. Maak ondertussen de topping. Snijd de tomaten, lente-uitjes en knoflook in kleine stukjes en meng deze samen met wat citroensap in een kommetje.
Lekker met een stukje vlees of vis.