
Mediterraanse zoete aardappel
Lekker gerecht van zoete aardappel uit de oven met kikkererwten, tomaat en lente-uitjes. Een lekker bijgerecht bij je avondeten.
20 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten: Zoete aardappel
Voor personen
-
4 zoete aardappels
-
400 gram kikkererwten
-
3 tomaten
-
4 lente uitjes
-
2 takjes peterselie
-
3 teentjes knoflook
-
Een snufje cayennepeper, paprikapoeder, italiaanse kruiden en kaneel
-
olijfolie
-
balsamico azijn
-
citroensap
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Zoete aardappel
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels grondig en snijd ze doormidden. Wrijf ze in met olijfolie en leg ze met de open kant naar beneden op een bakplaat.
-
Doe de kikkererwten in een kommetje en roer een snufje van alle kruiden en wat olijfolie erdoor. Leg ze bij de zoete aardappels op de bakplaat en schuif deze in de oven gedurende 25 minuten.
-
Maak ondertussen de topping. Snijd de tomaten, lente-uitjes en knoflook in kleine stukjes en meng deze samen met wat citroensap in een kommetje.
-
Haal de zoete aardappels uit de oven en maak de binnenkant wat platter met de binnenkant van een lepel, zodat de topping er beter op zal blijven liggen. Verdeel de kikkererwten over de zoete aardappels en voeg er dan de topping aan toe.
-
Snijd de peterselie in kleine stukjes en maak het gerecht hiermee af samen met wat balsamico azijn.
-
Lekker met een stukje vlees of vis.
Heeft het gesmaakt?
14 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 320
- vet 7 gr
- verzadigd vet 1 gr
- koolhydraten 55 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 10 gr
- eiwit 8 gr
- zout 0.5 gr
Ook lekker