Mediterraanse zoete aardappel

Lekker gerecht van zoete aardappel uit de oven met kikkererwten, tomaat en lente-uitjes. Een lekker bijgerecht bij je avondeten.

Bijgerecht 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels grondig en snijd ze doormidden. Wrijf ze in met olijfolie en leg ze met de open kant naar beneden op een bakplaat.

  2. Doe de kikkererwten in een kommetje en roer een snufje van alle kruiden en wat olijfolie erdoor. Leg ze bij de zoete aardappels op de bakplaat en schuif deze in de oven gedurende 25 minuten.

  3. Maak ondertussen de topping. Snijd de tomaten, lente-uitjes en knoflook in kleine stukjes en meng deze samen met wat citroensap in een kommetje.

  4. Haal de zoete aardappels uit de oven en maak de binnenkant wat platter met de binnenkant van een lepel, zodat de topping er beter op zal blijven liggen. Verdeel de kikkererwten over de zoete aardappels en voeg er dan de topping aan toe.

  5. Snijd de peterselie in kleine stukjes en maak het gerecht hiermee af samen met wat balsamico azijn.

  6. Lekker met een stukje vlees of vis.

Heeft het gesmaakt?
13 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!