Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mediterraanse zoete aardappel

Lekker bijgerecht van zoete aardappel uit de oven met kikkererwten, tomaat en lente-uitjes

Ingredienten
4 zoete aardappels
400 gram kikkererwten
3 tomaten
4 lente-uitjes
2 takjes peterselie
3 teentjes knoflook
Een snufje cayennepeper, paprikapoeder, italiaanse kruiden en kaneel
Olijfolie
Balsamico azijn
Citroensap
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels grondig en snijd ze doormidden. Wrijf ze in met olijfolie en leg ze met de open kant naar beneden op een bakplaat. Doe de kikkererwten in een kommetje en roer een snufje van alle kruiden en wat olijfolie erdoor. Leg ze bij de zoete aardappels op de bakplaat en schuif deze in de oven gedurende 25 minuten. Maak ondertussen de topping. Snijd de tomaten, lente-uitjes en knoflook in kleine stukjes en meng deze samen met wat citroensap in een kommetje.
 
Mediterraanse zoete aardappel 01Mediterraanse zoete aardappel 01Mediterraanse zoete aardappel 01 Haal de zoete aardappels uit de oven en maak de binnenkant wat platter met de binnenkant van een lepel, zodat de topping er beter op zal blijven liggen. Verdeel de kikkererwten over de zoete aardappels en voeg er dan de topping aan toe. Snijd de peterselie in kleine stukjes en maak het gerecht hiermee af samen met wat balsamico azijn.
 
Lekker met een stukje vlees of vis.
 
Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel