Mediterraanse zoete aardappel

Lekker bijgerecht van zoete aardappel uit de oven met kikkererwten, tomaat en lente-uitjes

Ingredienten
4 zoete aardappels
400 gram kikkererwten
3 tomaten
4 lente-uitjes
2 takjes peterselie
3 teentjes knoflook
Een snufje cayennepeper, paprikapoeder, italiaanse kruiden en kaneel
Olijfolie
Balsamico azijn
Citroensap
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels grondig en snijd ze doormidden. Wrijf ze in met olijfolie en leg ze met de open kant naar beneden op een bakplaat. Doe de kikkererwten in een kommetje en roer een snufje van alle kruiden en wat olijfolie erdoor. Leg ze bij de zoete aardappels op de bakplaat en schuif deze in de oven gedurende 25 minuten. Maak ondertussen de topping. Snijd de tomaten, lente-uitjes en knoflook in kleine stukjes en meng deze samen met wat citroensap in een kommetje.
 
Mediterraanse zoete aardappel 01Mediterraanse zoete aardappel 01Mediterraanse zoete aardappel 01 Haal de zoete aardappels uit de oven en maak de binnenkant wat platter met de binnenkant van een lepel, zodat de topping er beter op zal blijven liggen. Verdeel de kikkererwten over de zoete aardappels en voeg er dan de topping aan toe. Snijd de peterselie in kleine stukjes en maak het gerecht hiermee af samen met wat balsamico azijn.
 
Lekker met een stukje vlees of vis.
 
11 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.