Ga naar de inhoud
Kip ketjap salade

Kip ketjap salade

Deze heerlijke maaltijdsalade met sperziebonen en gemarineerde kip kun je ook makkelijk vegetarisch maken.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 zakje sla
  • 200 gr geschrapte worteltjes
  • 200 gr sperziebonen
  • 0.5 komkommer
  • 2 bosui
  • Handje cashewnoten ongezouten
  • 160 gr kipstukjes ( vegetarisch )
  • Olie of margarine om in te bakken
  • Optioneel: kroepoek

Aziatische marinade:

  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuf chilivlokken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Bewaar een paar eetlepels en meng de rest met de kip of vega stukjes en laat een kwartiertje (of langer) marineren. Kook de sperziebonen gaar en snijd de komkommer in plakjes en de wortels in reepjes. Bak de kip of vega stukjes in een pan met een beetje olie of margarine.


    kip ketjap salade www.leukerecepten.nl kip ketjap salade www.leukerecepten.nl kip ketjap salade www.leukerecepten.nl kip ketjap salade www.leukerecepten.nl
  2. Meng de sla met de wortel, komkommer en sperziebonen. Verdeel de gebakken kip hierop. Bestrooi met wat grof gehakte cashewnoten en ringetjes bosui. Besprenkel de kip ketjap salade nog met wat overgebleven marinade. PS: wil je dit recept vegan eten dan laat je de kroepoek achterwege of vervang je hem door bijvoorbeeld rijstcrackertjes.


  3. Bekijk hier alle salade recepten