Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kip ketjap salade

Deze heerlijke maaltijdsalade met sperziebonen en gemarineerde kip kun je ook makkelijk vegetarisch maken.

Ingrediënten
  • 1 zakje sla
  • 200 gr geschrapte worteltjes
  • 200 gr sperziebonen
  • ½ komkommer
  • 2 bosui
  • Handje cashewnoten ongezouten
  • 160 gr kip of vegetarische stukjes
  • Olie of margarine om in te bakken
  • Optioneel: kroepoek
Aziatische marinade:
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuf chilivlokken

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Bewaar een paar eetlepels en meng de rest met de kip of vega stukjes en laat een kwartiertje (of langer) marineren. Kook de sperziebonen gaar en snijd de komkommer in plakjes en de wortels in reepjes. Bak de kip of vega stukjes in een pan met een beetje olie of margarine.

Meng de sla met de wortel, komkommer en sperziebonen. Verdeel de gebakken kip hierop. Bestrooi met wat grof gehakte cashewnoten en ringetjes bosui. Besprenkel de kip ketjap salade nog met wat overgebleven marinade.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×