Kip ketjap salade

Deze heerlijke maaltijdsalade met sperziebonen en gemarineerde kip kun je ook makkelijk vegetarisch maken.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Aziatische marinade:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Bewaar een paar eetlepels en meng de rest met de kip of vega stukjes en laat een kwartiertje (of langer) marineren. Kook de sperziebonen gaar en snijd de komkommer in plakjes en de wortels in reepjes. Bak de kip of vega stukjes in een pan met een beetje olie of margarine.

  2. Meng de sla met de wortel, komkommer en sperziebonen. Verdeel de gebakken kip hierop. Bestrooi met wat grof gehakte cashewnoten en ringetjes bosui. Besprenkel de kip ketjap salade nog met wat overgebleven marinade. PS: wil je dit recept vegan eten dan laat je de kroepoek achterwege of vervang je hem door bijvoorbeeld rijstcrackertjes.

  3. Bekijk hier alle salade recepten

Heeft het gesmaakt?
507 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!