Mexicaans gevulde avocado

Deze gegrilde avocado’s met een heerlijke taco vulling zijn lekker als lunch of als voorgerecht

Voorgerecht 30 min + 5 min grillen

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd met een scherp mes de avocado’s met schil doormidden om de pit en draai ze dan los van elkaar en verwijder de pit. Verhit een grillpan op hoog vuur en smeer de avocado’s aan de snijkant in met een dun laagje olie. Leg ze met deze zijde in de grillpan en grill ze een paar minuten tot er mooie strepen te zien zijn en ze iets zacht zijn geworden.

  2. Leg ze dan in een ovenschaal. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder de pitjes. Schep de mais, tacosaus, chili en peper en zout door de tomatenblokjes. Hak de koriander fijn en schep deze er ook door. Verdeel het mengsel over de avocado’s en bestrooi met wat kaas. Zet ze 3 tot 5 minuten onder de grill (of oven) tot de kaas gesmolten is. Je kunt ze het makkelijkste uitlepelen met een lepeltje of vork.

Heeft het gesmaakt?
185 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!