Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaans gevulde avocado

Deze gegrilde avocado’s met een heerlijke taco vulling zijn lekker als lunch of als voorgerecht

Ingrediënten
  • 2 avocado’s (niet te rijp)
  • 4 eetlepels mais uit blik
  • 2 tomaten
  • 2 a 3 eetlepels taco saus
  • Snuf peper en zout
  • Snuf chilipoeder (naar smaak)
  • Paar takjes verse koriander
  • Handje geraspte kaas
  • olie om te bestrijken

Bereiding
Snijd met een scherp mes de avocado’s met schil doormidden om de pit en draai ze dan los van elkaar en verwijder de pit. Verhit een grillpan op hoog vuur en smeer de avocado’s aan de snijkant in met een dun laagje olie. Leg ze met deze zijde in de grillpan en grill ze een paar minuten tot er mooie strepen te zien zijn en ze iets zacht zijn geworden.

gevulde_avocado_mex_01.jpg
gevulde_avocado_mex_02.jpg
gevulde_avocado_mex_03.jpg
gevulde_avocado_mex_04.jpg

Leg ze dan in een ovenschaal. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder de pitjes. Schep de mais, tacosaus, chili en peper en zout door de tomatenblokjes. Hak de koriander fijn en schep deze er ook door. Verdeel het mengsel over de avocado’s en bestrooi met wat kaas. Zet ze 3 tot 5 minuten onder de grill (of oven) tot de kaas gesmolten is. Je kunt ze het makkelijkste uitlepelen met een lepeltje of vork.

Beoordeling (141 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm