Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaans gevulde avocado

Deze gegrilde avocado’s met een heerlijke taco vulling zijn lekker als lunch of als voorgerecht

Ingrediënten
  • 2 avocado’s (niet te rijp)
  • 4 eetlepels mais uit blik
  • 2 tomaten
  • 2 a 3 eetlepels taco saus
  • Snuf peper en zout
  • Snuf chilipoeder (naar smaak)
  • Paar takjes verse koriander
  • Handje geraspte kaas
  • olie om te bestrijken

Bereiding
Snijd met een scherp mes de avocado’s met schil doormidden om de pit en draai ze dan los van elkaar en verwijder de pit. Verhit een grillpan op hoog vuur en smeer de avocado’s aan de snijkant in met een dun laagje olie. Leg ze met deze zijde in de grillpan en grill ze een paar minuten tot er mooie strepen te zien zijn en ze iets zacht zijn geworden.

gevulde_avocado_mex_01.jpg
gevulde_avocado_mex_02.jpg
gevulde_avocado_mex_03.jpg
gevulde_avocado_mex_04.jpg

Leg ze dan in een ovenschaal. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder de pitjes. Schep de mais, tacosaus, chili en peper en zout door de tomatenblokjes. Hak de koriander fijn en schep deze er ook door. Verdeel het mengsel over de avocado’s en bestrooi met wat kaas. Zet ze 3 tot 5 minuten onder de grill (of oven) tot de kaas gesmolten is. Je kunt ze het makkelijkste uitlepelen met een lepeltje of vork.

Beoordeling (130 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×