Ga naar de inhoud
Mexicaans gevulde avocado

Mexicaans gevulde avocado

Deze gegrilde avocado’s met een heerlijke taco vulling zijn lekker als lunch of als voorgerecht

30 M + 5 M grillen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 avocado’s ( niet te rijp )
  • 4 eetlepels maïs uit blik
  • 2 tomaten
  • 3 eetlepels taco saus
  • Snuf peper en zout
  • Snuf chilipoeder ( naar smaak )
  • Paar takjes verse koriander
  • Handje geraspte kaas
  • olie om te bestrijken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd met een scherp mes de avocado’s met schil doormidden om de pit en draai ze dan los van elkaar en verwijder de pit. Verhit een grillpan op hoog vuur en smeer de avocado’s aan de snijkant in met een dun laagje olie. Leg ze met deze zijde in de grillpan en grill ze een paar minuten tot er mooie strepen te zien zijn en ze iets zacht zijn geworden.


  2. Leg ze dan in een ovenschaal. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder de pitjes. Schep de mais, tacosaus, chili en peper en zout door de tomatenblokjes. Hak de koriander fijn en schep deze er ook door. Verdeel het mengsel over de avocado’s en bestrooi met wat kaas. Zet ze 3 tot 5 minuten onder de grill (of oven) tot de kaas gesmolten is. Je kunt ze het makkelijkste uitlepelen met een lepeltje of vork.