Mexicaanse flautas

Heerlijke krokant gefrituurde tortilla's met kip en een dressing van zure room, chilisaus en zelfgemaakte avocadosaus.

Hoofdgerecht 50 min

ingrediënten

voor 8 stuks

Avocadosaus:

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook en doe de kipfilets erin. Laat ongeveer 20 min. koken.

  2. Maak ondertussen de avocadosaus: schil de avocado en snijd in stukken. Verwijder de zaadjes van de groene pepers, doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel een beetje water toe om de saus wat dunner te maken.

  3. Laat de kipfilets uitlekken en trek met een vork stukjes kip eraf. Verdeel de kip over de tortilla’s en rol deze heel strak op. Steek vast met een prikkertje.

  4. Verhit een laagje van ongeveer 1 a 2 cm zonnebloemolie in een grote pan (test van tevoren of de tortillarollen hierin passen).

  5. Frituur de wraps ongeveer 5 tot 10 min in de zonnebloemolie. Draai ze regelmatig om en als ze mooi bruin zijn laat je ze uitlekken op keukenpapier.

  6. Leg de sla op een schaal of bord en leg de gefrituurde wraps hier op. Verdeel de avocadosaus, chilisaus, zure room, stukjes groene peper, koriander en tomaatjes erover en serveer direct.

Heeft het gesmaakt?
26 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!