Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mexicaanse flautas

Krokant gefrituurde tortilla's met kip en een dressing van zure room, chilisaus en zelfgemaakte avocadosaus

Ingredienten
2 dikke kipfilets
8 grote tortilla wraps
Zonnebloemolie
125 gr cherrytomaten of gewone tomaten in stukjes
150 gr ijsbergsla
2 groene pepers uit pot, fijn gesneden
2 eetl zoete chilisaus
Paar takjes verse koriander, grof gehakt
125 gr zure room
 
Avocadosaus:
1 avocado
½ citroen
Paar takjes verse koriander
2 groene pepers uit pot
1 teentje knoflook
Peper en zout
Eventueel water
 
Materialen
Prikkertjes
 
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en doe de kipfilets hier in en laat ongeveer 20 min koken. Maak ondertussen de avocadosaus; schil de avocado en snijd in stukken. Verwijder de zaadjes van de groene pepers en doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel een beetje water toe om de saus wat dunner te maken.
 
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
Verhit een laagje van ongeveer 1 a 2 cm zonnebloemolie in een grote pan (test van te voren of de tortillarollen hier in passen). Laat de kipfilets uitlekken en trek met een vork stukjes kip eraf. Verdeel de kip over de tortilla’s en rol deze heel strak op. Steek vast met een prikkertje.
 
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
Frituur de wraps ongeveer 5 tot 10 min in de zonnebloemolie. Draai ze regelmatig om en als ze mooi bruin zijn laat je ze uitlekken op keukenpapier. Leg de sla op een schaal of bord en leg de gefrituurde wraps hier op. Verdeel de avocadosaus, chilisaus, zure room, stukjes groene peper, koriander en tomaatjes er over en serveer direct.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×