
Mexicaanse flautas
Heerlijke krokant gefrituurde tortilla's met kip en een dressing van zure room, chilisaus en zelfgemaakte avocadosaus.
50 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
2 dikke kipfilets
-
8 grote tortilla wraps
-
zonnebloemolie
-
125 gr cherrytomaten ( of gewone tomaten in stukjes )
-
150 gr ijsbergsla
-
2 groene pepers uit pot ( fijn gesneden )
-
2 eetlepels zoete chilisaus
-
Paar takjes verse koriander ( grof gehakt )
-
125 gr zure room
Avocadosaus:
-
1 avocado
-
0.5 citroen
-
paar takjes verse koriander
-
2 groene pepers uit pot
-
1 teentje knoflook
-
peper en zout
-
Eventueel water
Benodigdheden
-
Prikkertjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Breng een pan water aan de kook en doe de kipfilets erin. Laat ongeveer 20 min. koken.
-
Maak ondertussen de avocadosaus: schil de avocado en snijd in stukken. Verwijder de zaadjes van de groene pepers, doe alle ingrediƫnten voor de saus in een keukenmachine en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel een beetje water toe om de saus wat dunner te maken.
-
Laat de kipfilets uitlekken en trek met een vork stukjes kip eraf. Verdeel de kip over de tortillaās en rol deze heel strak op. Steek vast met een prikkertje.
-
Verhit een laagje van ongeveer 1 a 2 cm zonnebloemolie in een grote pan (test van tevoren of de tortillarollen hierin passen).
-
Frituur de wraps ongeveer 5 tot 10 min in de zonnebloemolie. Draai ze regelmatig om en als ze mooi bruin zijn laat je ze uitlekken op keukenpapier.
-
Leg de sla op een schaal of bord en leg de gefrituurde wraps hier op. Verdeel de avocadosaus, chilisaus, zure room, stukjes groene peper, koriander en tomaatjes erover en serveer direct.
Heeft het gesmaakt?
27 stemmen
Ook lekker