Mexicaanse flautas

Krokant gefrituurde tortilla's met kip en een dressing van zure room, chilisaus en zelfgemaakte avocadosaus

Ingredienten
2 dikke kipfilets
8 grote tortilla wraps
Zonnebloemolie
125 gr cherrytomaten of gewone tomaten in stukjes
150 gr ijsbergsla
2 groene pepers uit pot, fijn gesneden
2 eetl zoete chilisaus
Paar takjes verse koriander, grof gehakt
125 gr zure room
 
Avocadosaus:
1 avocado
½ citroen
Paar takjes verse koriander
2 groene pepers uit pot
1 teentje knoflook
Peper en zout
Eventueel water
 
Materialen
Prikkertjes
 
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en doe de kipfilets hier in en laat ongeveer 20 min koken. Maak ondertussen de avocadosaus; schil de avocado en snijd in stukken. Verwijder de zaadjes van de groene pepers en doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel een beetje water toe om de saus wat dunner te maken.
 
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
Verhit een laagje van ongeveer 1 a 2 cm zonnebloemolie in een grote pan (test van te voren of de tortillarollen hier in passen). Laat de kipfilets uitlekken en trek met een vork stukjes kip eraf. Verdeel de kip over de tortilla’s en rol deze heel strak op. Steek vast met een prikkertje.
 
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
Frituur de wraps ongeveer 5 tot 10 min in de zonnebloemolie. Draai ze regelmatig om en als ze mooi bruin zijn laat je ze uitlekken op keukenpapier. Leg de sla op een schaal of bord en leg de gefrituurde wraps hier op. Verdeel de avocadosaus, chilisaus, zure room, stukjes groene peper, koriander en tomaatjes er over en serveer direct.

 

19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.