Mexicaanse flautas
Krokant gefrituurde tortilla's met kip en een dressing van zure room, chilisaus en zelfgemaakte avocadosaus
Ingredienten
2 dikke kipfilets
8 grote tortilla wraps
Zonnebloemolie
125 gr cherrytomaten of gewone tomaten in stukjes
150 gr ijsbergsla
2 groene pepers uit pot, fijn gesneden
2 eetl zoete chilisaus
Paar takjes verse koriander, grof gehakt
125 gr zure room
Avocadosaus:
1 avocado
½ citroen
Paar takjes verse koriander
2 groene pepers uit pot
1 teentje knoflook
Peper en zout
Eventueel water
Materialen
Prikkertjes
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en doe de kipfilets hier in en laat ongeveer 20 min koken. Maak ondertussen de avocadosaus; schil de avocado en snijd in stukken. Verwijder de zaadjes van de groene pepers en doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel een beetje water toe om de saus wat dunner te maken.








Frituur de wraps ongeveer 5 tot 10 min in de zonnebloemolie. Draai ze regelmatig om en als ze mooi bruin zijn laat je ze uitlekken op keukenpapier. Leg de sla op een schaal of bord en leg de gefrituurde wraps hier op. Verdeel de avocadosaus, chilisaus, zure room, stukjes groene peper, koriander en tomaatjes er over en serveer direct.