Mexicaanse flautas

Krokant gefrituurde tortilla's met kip en een dressing van zure room, chilisaus en zelfgemaakte avocadosaus

Ingredienten
2 dikke kipfilets
8 grote tortilla wraps
Zonnebloemolie
125 gr cherrytomaten of gewone tomaten in stukjes
150 gr ijsbergsla
2 groene pepers uit pot, fijn gesneden
2 eetl zoete chilisaus
Paar takjes verse koriander, grof gehakt
125 gr zure room
 
Avocadosaus:
1 avocado
½ citroen
Paar takjes verse koriander
2 groene pepers uit pot
1 teentje knoflook
Peper en zout
Eventueel water
 
Materialen
Prikkertjes
 
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en doe de kipfilets hier in en laat ongeveer 20 min koken. Maak ondertussen de avocadosaus; schil de avocado en snijd in stukken. Verwijder de zaadjes van de groene pepers en doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel een beetje water toe om de saus wat dunner te maken.
 
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
Verhit een laagje van ongeveer 1 a 2 cm zonnebloemolie in een grote pan (test van te voren of de tortillarollen hier in passen). Laat de kipfilets uitlekken en trek met een vork stukjes kip eraf. Verdeel de kip over de tortilla’s en rol deze heel strak op. Steek vast met een prikkertje.
 
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
mexicaanse flautas 01
Frituur de wraps ongeveer 5 tot 10 min in de zonnebloemolie. Draai ze regelmatig om en als ze mooi bruin zijn laat je ze uitlekken op keukenpapier. Leg de sla op een schaal of bord en leg de gefrituurde wraps hier op. Verdeel de avocadosaus, chilisaus, zure room, stukjes groene peper, koriander en tomaatjes er over en serveer direct.

 

19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.