Ga naar de inhoud
Mexicaanse kapsalon met zoete aardappel friet

Mexicaanse kapsalon met zoete aardappel friet

Deze Mexicaanse kapsalon is mijn twist op de klassieke kapsalon, maar dan met een Mexicaanse flair. Het is lekker warm uit de oven, met gesmolten kaas en heerlijke geroosterde groentes. Perfect voor een gezellige avond!

10 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 400 gr zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 100 gr maĆÆs
  • 115 gr zwarte bonen
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 snufje knoflookpoeder
  • 1 snufje peper en zout

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier, of gebruik een airfryer


  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne frietjes of koop verse kant en klaar frieten. Meng ze in een kom met de olie, paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, peper en zout. Verspreid ze over de bakplaat en bak ze ca 20 a 25 minuten in de oven tot ze gaar en licht krokant zijn of ca 15 minuten in de airfryer.


  3. Snijd ondertussen de puntpaprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken en spoel ze af.


    Mexicaanse kapsalon stap 1 Mexicaanse kapsalon stap 2 Mexicaanse kapsalon stap 3
  4. Haal de zoete aardappelfrietjes uit de oven en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de paprika, tomaten, mais en bonen eroverheen. Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de groenten. Zet de schaal nog 10 minuten terug in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.


  5. Prak het vruchtvlees van de avocado, eventueel met een klein beetje citroensap tegen het verkleuren, en een snuf chili terwijl de Mexicaanse kapsalon in de oven staat. Haal de schaal uit de oven en verdeel de avocado en zure room als toppings over het geheel.


    Mexicaanse kapsalon stap 4 Mexicaanse kapsalon stap 5 Mexicaanse kapsalon stap 6
  6. Bewaar restjes in een afgesloten bakje in de koelkast en eet ze binnen 2 dagen. Opwarmen kan in de oven of magnetron.