Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Paprikasoep

Heerlijke soep van oranje en rode groente zoals paprika, tomaat en wortel

 
Ingrediënten
2 rode paprika’s
1 ui
2 teentjes knoflook
1 grote wortel
2 eetl olijfolie
2 theel paprikapoeder
2 tomaten
1 liter water
2 bouillontabletten
125 ml creme fraiche
Zout en peper
 
Bereiding
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de kwarten in blokjes. Rasp de wortel en snijd in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de paprikablokjes, wortel en de ui ongeveer 10 minuten. Snijd de tomaten in kwarten. Voeg dan de knoflook, paprikapoeder en tomaten toe en bak 2 minuten mee.
 
paprikasoep 01
paprikasoep 01
paprikasoep 01
paprikasoep 01
Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan de bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen totdat de groente zacht zijn. Pureer alles met een staafmixer. Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel wat van de creme fraiche over de soep of roer er in zijn geheel dor heen. Garneer eventueel met fijngehakte peterselie.
 
Beoordeling (781 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel