
Paprikasoep
Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
2 rode paprikaās
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
1 grote wortel
-
2 eetlepels olijfolie
-
2 theelepels paprikapoeder
-
2 tomaten
-
700 ml water ( of meer )
-
1 groente bouillontablet
-
125 ml kookroom of slagroom
-
Zout en peper
-
Peterselie voor de garnering
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de paprikaās in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd blokjes. Schil de wortel en snijd ook in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit eerst de ui en knoflook aan en voeg na ongeveer 5 minuten ook de paprikablokjes en wortel toe. Bak dit nog ongeveer 5-10 minuten.
-
Snijd de tomaten in kwarten en voeg dit bij de groenten. Voeg hier ook het paprikapoeder bak nog 2 minuten mee.
-
Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan het bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen totdat de groente zacht zijn.
-
Pureer alles met een staafmixer. Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper. Roer de room door de soep heen en bewaar een beetje voor de garnering. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
-
Serveer de soep en garneer met peterselie en de overgebleven room.
Heeft het gesmaakt?
5167 stemmen
Ook lekker