
Mexicaanse pizza
Ik houd van recepten met een twist. Deze Mexicaanse pizza is daar een goed voorbeeld van. En makkelijk en snel gemaakt: je mengt taco kruiden door tomatensaus en maakt de pizza af met mais, paprika en kaas natuurlijk.
10 M + 10 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor pizza's
-
2 pizzabodems ( of zelfgemaakt )
-
75 gr maĆÆs ( uit blik, uitgelekt )
-
2 handjes geraspte kaas
-
1 eetlepel tacokruiden
-
1 paprika ( in blokjes gesneden )
-
4 champignons
-
200 ml tomatensaus
-
verse peterselie ( fijngehakt )
-
jalapeƱopepers ( naar smaak in ringetjes )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Meng de tomatensaus met de tacokruiden en roer goed door. Smeer de pizzabodems in met een dunne laag van deze saus.
-
Snijd de paprika in blokjes en de champignons in schijfjes. Verdeel de paprika, champignons en mais gelijkmatig over de tomatensaus.
-
Strooi de geraspte kaas over de pizzaās en voeg jalapeƱo pepers toe naar smaak voor een extra pittige kick.
-
Bak de pizzaās 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en licht goudbruin is.
-
Haal de pizzaās uit de oven en garneer met verse peterselie. Snijd in punten en serveer direct.
-
Bewaartip: laat restjes afkoelen en bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje. Opwarmen kan in de oven of magnetron.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker