Ga naar de inhoud
Mexicaanse pizza

Mexicaanse pizza

Ik houd van recepten met een twist. Deze Mexicaanse pizza is daar een goed voorbeeld van. En makkelijk en snel gemaakt: je mengt taco kruiden door tomatensaus en maakt de pizza af met mais, paprika en kaas natuurlijk.

10 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor pizza's

  • 2 pizzabodems ( of zelfgemaakt )
  • 75 gr maĆÆs ( uit blik, uitgelekt )
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 1 eetlepel tacokruiden
  • 1 paprika ( in blokjes gesneden )
  • 4 champignons
  • 200 ml tomatensaus
  • verse peterselie ( fijngehakt )
  • jalapeƱopepers ( naar smaak in ringetjes )

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.


  2. Meng de tomatensaus met de tacokruiden en roer goed door. Smeer de pizzabodems in met een dunne laag van deze saus.


  3. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in schijfjes. Verdeel de paprika, champignons en mais gelijkmatig over de tomatensaus.


  4. Strooi de geraspte kaas over de pizza’s en voeg jalapeƱo pepers toe naar smaak voor een extra pittige kick.


    Mexicaanse pizza stap 1 Mexicaanse pizza stap 2 Mexicaanse pizza stap 3
  5. Bak de pizza’s 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en licht goudbruin is.


  6. Haal de pizza’s uit de oven en garneer met verse peterselie. Snijd in punten en serveer direct.


  7. Bewaartip: laat restjes afkoelen en bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje. Opwarmen kan in de oven of magnetron.