Ga naar de inhoud
Mexicaanse plaattaart

Mexicaanse plaattaart

Deze plaattaart met Mexicaans gekruide pulled chicken is een heerlijke variant op een pizza en perfect voor een snelle en makkelijke maaltijd.

25 M + 22 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart ( vriezer )
  • 250 gr kip
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
  • 1 paprika
  • 140 gr maïs
  • 1 avocado
  • 75 gr geraspte kaas
  • 2 bosuien
  • 1 potje tacosaus of zelfgemaakte tacosaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de kip in een pan met water gaar in ca. 15 minuten. Maak ondertussen de vellen deeg aan elkaar op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tacosaus er over. Haal de kip uit de pan en trek uit elkaar, doe in een kom en voeg de Mexicaanse kruiden toe. Verdeel het kipmengsel over de plaattaart met tacosaus. Voeg vervolgens de paprika in stukjes en de mais toe. Bestrooi met kaas en bak 20 a 25 minuten in de oven. Hak de bosui in ringetjes en snijd de avocado in stukjes. Verdeel over de plaattaart.



  2. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.