
Mexicaanse plaattaart
Deze plaattaart met Mexicaans gekruide pulled chicken is een heerlijke variant op een pizza en perfect voor een snelle en makkelijke maaltijd.
25 M + 22 M oventijd
Ingrediƫnten: Mexicaanse plaattaart
Voor personen
-
6 plakjes deeg voor hartige taart ( vriezer )
-
250 gr kip
-
2 eetlepels Mexicaanse kruiden
-
1 paprika
-
140 gr maĆÆs
-
1 avocado
-
75 gr geraspte kaas
-
2 bosuien
-
1 potje tacosaus of zelfgemaakte tacosaus
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Mexicaanse plaattaart
-
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de kip in een pan met water gaar in ca. 15 minuten. Maak ondertussen de vellen deeg aan elkaar op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tacosaus er over.
-
Haal de kip uit de pan en trek uit elkaar, doe in een kom en voeg de Mexicaanse kruiden toe. Verdeel het kipmengsel over de plaattaart met tacosaus.
-
Voeg vervolgens de paprika in stukjes en de mais toe. Bestrooi met kaas en bak 20 a 25 minuten in de oven. Hak de bosui in ringetjes en snijd de avocado in stukjes. Verdeel over de plaattaart en serveer de Mexicaanse plaattaart direct.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
100 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 550
- vet 30 gr
- verzadigd vet 10 gr
- koolhydraten 45 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 25 gr
- zout 2 gr
Ook lekker