Ga naar de inhoud
Mexicaanse tortilla salade

Mexicaanse tortilla salade

Een maaltijdsalade met kip en avocado en limoendressing in een krokant tortilla bakje

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediƫnten: Mexicaanse tortilla salade

Voor personen

  • 2 tortilla wraps
  • 3 tomaten
  • 1 avocado
  • 150 gr maĆÆs
  • 0.5 kropsla
  • 2 kipfilets
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • olijfolie om mee in te vetten

Dressing

  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen ( uitgeperst )
  • peper en zout

Materialen

  • 2 ovenvaste schaaltjes

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Mexicaanse tortilla salade

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem twee kommetjes, vet deze in met wat olijfolie en vouw de tortilla in het kommetje, zodat er een bakje ontstaat. Besmeer de randjes van de tortilla in met olie. De bakjes mogen ongeveer 15 minuten in de oven of totdat het bakje krokant is.


  2. Snijd de kip in reepjes en breng op smaak met paprikapoeder. Bak de kip in olijfolie goudbruin. Snijd de tomaten en avocado in blokjes. Spoel de mais af met water en voeg samen met de tomaat en avocado. Was de blaadjes sla. Pers de limoen uit en houd eventueel nog een plakje apart voor de garnering. Maak de dressing door de ingrediƫnten samen te voegen. Laat de tortillabakjes afkoelen en leg dan de slablaadjes erin. Verdeel hierover de overige groenten en de kipreepjes. Maak de salade af met de dressing.