Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse tortilla salade

Een maaltijdsalade met kip en avocado en limoendressing in een krokant tortilla bakje

Ingrediënten
  • 2 tortilla wraps
  • 3 tomaten
  • 1 avocado
  • 150 gr mais
  • 1/2 kropsla
  • 2 kipfilets
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • olijfolie om mee in te vetten
Dressing
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen (uitgeperst)
  • peper en zout
Materialen
  • 2 ovenvaste schaaltjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem twee kommetjes, vet deze in met wat olijfolie en vouw de tortilla in het kommetje, zodat er een bakje ontstaat. Besmeer de randjes van de tortilla in met olie. De bakjes mogen ongeveer 15 minuten in de oven of totdat het bakje krokant is.

Snijd de kip in reepjes en breng op smaak met paprikapoeder. Bak de kip in olijfolie goudbruin. Snijd de tomaten en avocado in blokjes. Spoel de mais af met water en voeg samen met de tomaat en avocado. Was de blaadjes sla. Pers de limoen uit en houd eventueel nog een plakje apart voor de garnering. Maak de dressing door de ingrediënten samen te voegen. Laat de tortillabakjes afkoelen en leg dan de slablaadjes erin. Verdeel hierover de overige groenten en de kipreepjes. Maak de salade af met de dressing.

Beoordeling (78 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel