Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mexicaanse zoete aardappel salade

Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist

Ingrediënten
Zoete aardappels:
Dressing:

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Meng alle ingrediënten voor de zoete aardappels door elkaar en verdeel ze daarna over een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ca 20 minuten gaar. Schep ze halverwege een keer om. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.

 Kook de quinoa gaar volgens de verpakking. Snijd de cherrytomaatjes, komkommer en avocado in stukjes. Doe de slamelange in een kom of maak meteen 2 porties. Schep de zoete aardappels, quinoa, komkommer, tomaat en avocado er door heen. Druppel er wat dressing over en serveer eventueel met een gegrilde maiskolf.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×