Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse zoete aardappel salade

Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist

Ingrediënten
  • 16 cherrytomaatjes
  • ½ komkommer of 2 mini's
  • 1 avocado
  • 75 gr slamelange
  • 100 gr quinoa
  • Optioneel: 2 gegrilde maïskolven
Zoete aardappels:
  • 400 gr zoete aardappel in blokjes
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf komijn
  • Snuf knoflook
  • snuf peper en zout
  • scheutje olie
Dressing:
  • 1 eetlepels honing
  • 1 eetlepels zure room
  • peper en zout
  • scheutje olie
  • 1 limoen

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng alle ingrediënten voor de zoete aardappels door elkaar en verdeel ze daarna over een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ca 20 minuten gaar. Schep ze halverwege een keer om. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.

quinoa_zoete_aardappel_01.jpg
quinoa_zoete_aardappel_02.jpg
quinoa_zoete_aardappel_03.jpg
quinoa_zoete_aardappel_04.jpg

Kook de quinoa gaar volgens de verpakking. Snijd de cherrytomaatjes, komkommer en avocado in stukjes. Doe de slamelange in een kom of maak meteen 2 porties. Schep de zoete aardappels, quinoa, komkommer, tomaat en avocado er door heen. Druppel er wat dressing over en serveer eventueel met een gegrilde maiskolf.

Beoordeling (44 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes