
Mexicaanse zoete aardappel salade
Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist
10 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
16 cherrytomaatjes
-
0.5 komkommer
-
1 avocado
-
75 gr slamelange
-
100 gr quinoa
-
Optioneel: 2 gegrilde maĆÆskolven
Zoete aardappels:
-
400 gr zoete aardappel in blokjes
-
Snuf cayennepeper
-
Snuf komijn
-
Snuf knoflook
-
snuf peper en zout
-
scheutje olie
Dressing:
-
1 eetlepels honing
-
1 eetlepels zure room
-
peper en zout
-
scheutje olie
-
1 limoen
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Meng alle ingrediƫnten voor de zoete aardappels door elkaar en verdeel ze daarna over een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ca 20 minuten gaar. Schep ze halverwege een keer om. Meng alle ingrediƫnten van de dressing door elkaar.
-
Snijd de cherrytomaatjes, komkommer en avocado in stukjes. Doe de slamelange in een kom of maak meteen 2 porties. Schep de zoete aardappels, gekookte quinoa, komkommer, tomaat en avocado er door heen. Druppel er wat dressing over en serveer eventueel met een gegrilde maiskolf.
Heeft het gesmaakt?
80 stemmen
Ook lekker