Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse zoete aardappel salade

Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist

Ingrediënten
  • 16 cherrytomaatjes
  • ½ komkommer of 2 mini's
  • 1 avocado
  • 75 gr slamelange
  • 100 gr quinoa
  • Optioneel: 2 gegrilde maïskolven
Zoete aardappels:
  • 400 gr zoete aardappel in blokjes
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf komijn
  • Snuf knoflook
  • snuf peper en zout
  • scheutje olie
Dressing:
  • 1 eetlepels honing
  • 1 eetlepels zure room
  • peper en zout
  • scheutje olie
  • 1 limoen

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng alle ingrediënten voor de zoete aardappels door elkaar en verdeel ze daarna over een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ca 20 minuten gaar. Schep ze halverwege een keer om. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.

quinoa_zoete_aardappel_01.jpg
quinoa_zoete_aardappel_02.jpg
quinoa_zoete_aardappel_03.jpg
quinoa_zoete_aardappel_04.jpg

Kook de quinoa gaar volgens de verpakking. Snijd de cherrytomaatjes, komkommer en avocado in stukjes. Doe de slamelange in een kom of maak meteen 2 porties. Schep de zoete aardappels, quinoa, komkommer, tomaat en avocado er door heen. Druppel er wat dressing over en serveer eventueel met een gegrilde maiskolf.

Beoordeling (52 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas