Mexicaanse zoete aardappel salade
Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist
ingrediënten
Zoete aardappels:
Dressing:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Meng alle ingrediënten voor de zoete aardappels door elkaar en verdeel ze daarna over een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ca 20 minuten gaar. Schep ze halverwege een keer om. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.
-
Kook de quinoa gaar volgens de verpakking. Snijd de cherrytomaatjes, komkommer en avocado in stukjes. Doe de slamelange in een kom of maak meteen 2 porties. Schep de zoete aardappels, quinoa, komkommer, tomaat en avocado er door heen. Druppel er wat dressing over en serveer eventueel met een gegrilde maiskolf.

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.