Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mexicaanse zoete aardappel salade

Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist

Ingrediënten
  • 16 cherrytomaatjes
  • ½ komkommer of 2 mini's
  • 1 avocado
  • 75 gr slamelange
  • 100 gr quinoa
  • Optioneel: 2 gegrilde maïskolven
Zoete aardappels:
  • 400 gr zoete aardappel in blokjes
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf komijn
  • Snuf knoflook
  • snuf peper en zout
  • scheutje olie
Dressing:
  • 1 eetlepels honing
  • 1 eetlepels zure room
  • peper en zout
  • scheutje olie
  • 1 limoen

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng alle ingrediënten voor de zoete aardappels door elkaar en verdeel ze daarna over een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ca 20 minuten gaar. Schep ze halverwege een keer om. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.

Kook de quinoa gaar volgens de verpakking. Snijd de cherrytomaatjes, komkommer en avocado in stukjes. Doe de slamelange in een kom of maak meteen 2 porties. Schep de zoete aardappels, quinoa, komkommer, tomaat en avocado er door heen. Druppel er wat dressing over en serveer eventueel met een gegrilde maiskolf.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×