Ga naar de inhoud
Mexicaanse zoete aardappel salade

Mexicaanse zoete aardappel salade

Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist

10 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 16 cherrytomaatjes
  • 0.5 komkommer
  • 1 avocado
  • 75 gr slamelange
  • 100 gr quinoa
  • Optioneel: 2 gegrilde maïskolven

Zoete aardappels:

  • 400 gr zoete aardappel in blokjes
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf komijn
  • Snuf knoflook
  • snuf peper en zout
  • scheutje olie

Dressing:

  • 1 eetlepels honing
  • 1 eetlepels zure room
  • peper en zout
  • scheutje olie
  • 1 limoen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Meng alle ingrediënten voor de zoete aardappels door elkaar en verdeel ze daarna over een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ca 20 minuten gaar. Schep ze halverwege een keer om. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.


    quinoa zoete aardappel salade www.leukerecepten.nl quinoa zoete aardappel salade www.leukerecepten.nl quinoa zoete aardappel salade www.leukerecepten.nl quinoa zoete aardappel salade www.leukerecepten.nl
  2. Snijd de cherrytomaatjes, komkommer en avocado in stukjes. Doe de slamelange in een kom of maak meteen 2 porties. Schep de zoete aardappels, gekookte quinoa, komkommer, tomaat en avocado er door heen. Druppel er wat dressing over en serveer eventueel met een gegrilde maiskolf.