Mini cheesecakes

Makkelijk recept voor heerlijke kleine mini cheesecakes voor elk moment van de dag. 

Ingrediënten
150 gr koekjes (mariakoekjes of bastonje)
75 gr gesmolten boter
400 gr verse roomkaas
100 gr suiker
50 gr zure room
2 eieren
1 eetl bloem
1 zakje vanille suiker
 
Optioneel:
10 frambozen
1 eetl citroensap
1 eetl suiker
Verwarm de citroensap met de suiker in een pannetje en voeg de frambozen toe. Kook 3 minuten zachtjes en roer door zodat er een moes ontstaat. Schep het in een zeef en druk het vocht er uit en vang dit op in een kommetje.
 
Materiaal
 
Verwarm de oven op 140 graden. Verkruimel de koekjes fijn met de hand of in een keukemachine en meng met de boter. Doe de papieren muffnvormpjes in een muffinblik en schep een lepeltje van de koekruimels er in een druk deze aan met de achterkant van een lepeltje. Mix de roomkaas, suiker, zure room, bloem en vanille suiker door elkaar todat de meeste klontjes zijn verdwenen. Mix de eieren er een voor een door tot een glad mengsel. Giet de cakevormpjes bijna tot de rand vol. Optioneel; druppel een paar druppeltjes frambozensap op de cakejes en trek met een cocktailprikker figuren. Zet de cakjes 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en bewaar ze dan in de koelkast. Ook lekker met vers fruit.
434 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.