Gezonde cake met frambozen
Wist je dat je heel goed kunt bakken met peulvruchten? In deze heerlijke en gezonde cake zit een heel blik bonen verstopt, maar je proeft het niet!
10 M bereidingstijd + 55 M oventijd + 10 M rusttijd
Ingrediënten
Voor cake
-
240 gr cannellini bonen
-
12 Medjool dadels
-
300 ml (plantaardige) melk
-
300 gr havermeel
-
50 gr amandelmeel
-
3 eetlepels kokosbloesemsuiker
-
1 theelepel kaneel
-
1 theelepel bakpoeder
-
0.5 theelepel baksoda
-
0.5 theelepel zout
-
200 gr frambozen
-
1 eetlepel citroenrasp
-
1 eetlepel citroensap
-
2 eetlepels hennepzaad
-
2 eetlepels havermout
Benodigdheden:
-
Cakevorm 25 cm
-
Bakpapier
-
Blender of keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Spoel de bonen goed af met water en doe ze in een vergiet.
-
Ontpit de dadels en leg ze in een bakje met heet water. Laat de dadels 10 minuten in het water liggen zodat ze zachter worden. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier in de cakevorm.
-
Doe de bonen, geweekte dadels en plantaardige melk in de blender en mix het tot een romige massa.
-
Mix havermeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, kaneel, bakpoeder, bak soda en zout in een grote kom en giet daarna het bonenmengsel erbij. Mix alles goed door elkaar. Voeg wat extra plantaardige melk toe als het te dik is.
-
Doe de frambozen, citroenrasp- en sap en hennepzaad erbij en schep het goed door het beslag.
-
Schep het beslag in de cakevorm en maak het af met nog wat hennepzaad en havermout. Zet de cakevorm in het midden van de oven en bak de cake in 55 minuten gaar.
-
Laat de cake nog 10 minuten afkoelen voordat je er stukken van snijdt. Bewaar 3-4 dagen in de koelkast of 2-3 maanden in de vriezer.
Heeft het gesmaakt?
12 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten