Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Moelleux met framboos vulling

Feestelijk dessert: chocolade cakeje met vloeibare binnenzijde met frambozenpuree

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met een dun laagje cacaopoeder. Smelt de boter en chocolade samen o bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen. Doe de frambozen met een eetlepel water in een pannetje en verwarm deze en prak vervolgens met een vork tot een puree. Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker in een kom tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel de chocolade er door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel er door.

 Vul de schaaltjes met een laagje van het chocolade beslag. Schep een theelepel van de frambozenpuree in het midden en dek weer af met wat beslag. Zet ze ongeveer 15 min in de oven. Het is een beetje moeilijk om te schatten hoeveel tijd exact omdat de chocolade nog wel vloeibaar moet zijn van binnen. Als het cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed. Stort het cakeje uit op een bord en serveer direct. Lekker met wat extra frambozen, slagroom of een bolletje ijs. Hoeveel cakejes je kunt maken hangt af van de grootte van het schaaltje. Bij een muffinvorm kun je er waarschijnlijk 6 van maken.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×