Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Moelleux met framboos vulling

Feestelijk dessert: chocolade cakeje met vloeibare binnenzijde met frambozenpuree

Ingrediënten
  • 100 gr boter
  • 2 eetlepels cacao
  • 100 gr pure chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 100 suiker
  • Boter om in te vetten
  • 100 gr bloem
  • 75 gr frambozen + om te garneren
Materialen
  • Ovenschaaltjes 7 a 8 cm of muffinvormpjes
  • Mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met een dun laagje cacaopoeder. Smelt de boter en chocolade samen o bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen. Doe de frambozen met een eetlepel water in een pannetje en verwarm deze en prak vervolgens met een vork tot een puree. Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker in een kom tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel de chocolade er door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel er door.

moelleux_framboos_01.jpg
moelleux_framboos_02.jpg
moelleux_framboos_03.jpg
moelleux_framboos_04.jpg

Vul de schaaltjes met een laagje van het chocolade beslag. Schep een theelepel van de frambozenpuree in het midden en dek weer af met wat beslag. Zet ze ongeveer 15 min in de oven. Het is een beetje moeilijk om te schatten hoeveel tijd exact omdat de chocolade nog wel vloeibaar moet zijn van binnen. Als het cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed. Stort het cakeje uit op een bord en serveer direct. Lekker met wat extra frambozen, slagroom of een bolletje ijs. Hoeveel cakejes je kunt maken hangt af van de grootte van het schaaltje. Bij een muffinvorm kun je er waarschijnlijk 6 van maken.

Beoordeling (43 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x BBQ salades
  • Bijgerecht
Salade met meloen en kokos
  • Bijgerecht
Pastasalade met gegrilde groente
  • Bijgerecht
Couscous salade met feta

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
Burger met watermeloensalsa
Yakitori
Spicy pizza diavola
Oosterse biefstuk spies met mango