Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Moelleux met framboos vulling

Feestelijk dessert: chocolade cakeje met vloeibare binnenzijde met frambozenpuree

Ingrediënten
  • 100 gr boter
  • 2 eetlepels cacao
  • 100 gr pure chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 100 suiker
  • Boter om in te vetten
  • 100 gr bloem
  • 75 gr frambozen + om te garneren
Materialen
  • Ovenschaaltjes 7 a 8 cm of muffinvormpjes
  • Mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met een dun laagje cacaopoeder. Smelt de boter en chocolade samen o bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen. Doe de frambozen met een eetlepel water in een pannetje en verwarm deze en prak vervolgens met een vork tot een puree. Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker in een kom tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel de chocolade er door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel er door.

moelleux_framboos_01.jpg
moelleux_framboos_02.jpg
moelleux_framboos_03.jpg
moelleux_framboos_04.jpg

Vul de schaaltjes met een laagje van het chocolade beslag. Schep een theelepel van de frambozenpuree in het midden en dek weer af met wat beslag. Zet ze ongeveer 15 min in de oven. Het is een beetje moeilijk om te schatten hoeveel tijd exact omdat de chocolade nog wel vloeibaar moet zijn van binnen. Als het cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed. Stort het cakeje uit op een bord en serveer direct. Lekker met wat extra frambozen, slagroom of een bolletje ijs. Hoeveel cakejes je kunt maken hangt af van de grootte van het schaaltje. Bij een muffinvorm kun je er waarschijnlijk 6 van maken.

Beoordeling (87 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette