Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Moelleux met framboos vulling

Feestelijk dessert: chocolade cakeje met vloeibare binnenzijde met frambozenpuree

Ingrediënten
  • 100 gr boter
  • 2 eetlepels cacao
  • 100 gr pure chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 100 suiker
  • Boter om in te vetten
  • 100 gr bloem
  • 75 gr frambozen + om te garneren
Materialen
  • Ovenschaaltjes 7 a 8 cm of muffinvormpjes
  • Mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met een dun laagje cacaopoeder. Smelt de boter en chocolade samen o bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen. Doe de frambozen met een eetlepel water in een pannetje en verwarm deze en prak vervolgens met een vork tot een puree. Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker in een kom tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel de chocolade er door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel er door.

moelleux_framboos_01.jpg
moelleux_framboos_02.jpg
moelleux_framboos_03.jpg
moelleux_framboos_04.jpg

Vul de schaaltjes met een laagje van het chocolade beslag. Schep een theelepel van de frambozenpuree in het midden en dek weer af met wat beslag. Zet ze ongeveer 15 min in de oven. Het is een beetje moeilijk om te schatten hoeveel tijd exact omdat de chocolade nog wel vloeibaar moet zijn van binnen. Als het cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed. Stort het cakeje uit op een bord en serveer direct. Lekker met wat extra frambozen, slagroom of een bolletje ijs. Hoeveel cakejes je kunt maken hangt af van de grootte van het schaaltje. Bij een muffinvorm kun je er waarschijnlijk 6 van maken.

Beoordeling (37 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x lente recepten
  • Lunch
Sandwich met gerookte zalm met komkommer
  • Hoofdgerecht
Plaattaart met groene groenten
  • Hoofdgerecht
Lasagne met asperges en kip

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Couscous met perzik en falafel
Beschuit met hummus en avocado roos
Kip teriyaki met peultjes
Ontbijtkoekjes met abrikoos
Courgette caprese