Chocolade ganache taart

Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijke no bake taart met een zachte chocolade vulling

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kruimel voor de bodem van de chocolade ganache taart de koekjes fijn in keukenmachine of door ze in een zak te doen en tot kruimels te slaan. Smelt 100 gr boter en roer dit door de koekkruimels. Vet een taartvorm in met wat van de resterende gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem en de randen en druk goed aan met een lepel. Zet de vorm met de koekbodem in de koelkast

 Hak ook de chocolade fijn. Verwarm de slagroom in een pannetje maar breng net niet aan de kook. Voeg de chocolade toe aan de slagroom en roer goed door. Laat de chocolade smelten tot een egale bruine saus. Roer de 40 gr boter in stukken door de saus tot deze is opgenomen. Laat de chocolade ganache daarna bijna helemaal afkoelen. Als de saus iets dikker is geworden kun je hem over de bodem verdelen. Zet de taart daarna weer terug in de koeling tot hij goed stijf is geworden (minimaal 2 uur)

704 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!