Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Chocolade ganache taart

Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijke no bake taart met een zachte chocolade vulling

Ingrediënten
  • 300 gr chocolade (melk en/of puur)
  • 400 ml slagroom
  • 100 + 40 gr roomboter
  • 225 gr droge koekjes (maria koekjes of digestive)

Bereiding
Kruimel voor de bodem van de chocolade ganache taart de koekjes fijn in keukenmachine of door ze in een zak te doen en tot kruimels te slaan. Smelt 100 gr boter en roer dit door de koekkruimels. Vet een taartvorm in met wat van de resterende gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem en de randen en druk goed aan met een lepel. Zet de vorm met de koekbodem in de koelkast

chocolade_ganache_taart_01.jpg
chocolade_ganache_taart_021.jpg
chocolade_ganache_taart_03.jpg
chocolade_ganache_taart_04.jpg

Hak ook de chocolade fijn. Verwarm de slagroom in een pannetje maar breng net niet aan de kook. Voeg de chocolade toe aan de slagroom en roer goed door. Laat de chocolade smelten tot een egale bruine saus. Roer de 40 gr boter in stukken door de saus tot deze is opgenomen. Laat de chocolade ganache daarna bijna helemaal afkoelen. Als de saus iets dikker is geworden kun je hem over de bodem verdelen. Zet de taart daarna weer terug in de koeling tot hij goed stijf is geworden (minimaal 2 uur)

Beoordeling (431 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm