Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Chocolade ganache taart

Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijke no bake taart met een zachte chocolade vulling

Ingrediënten
  • 300 gr chocolade (melk en/of puur)
  • 400 ml slagroom
  • 100 + 40 gr roomboter
  • 225 gr droge koekjes (maria koekjes of digestive)

Bereiding
Kruimel voor de bodem van de chocolade ganache taart de koekjes fijn in keukenmachine of door ze in een zak te doen en tot kruimels te slaan. Smelt 100 gr boter en roer dit door de koekkruimels. Vet een taartvorm in met wat van de resterende gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem en de randen en druk goed aan met een lepel. Zet de vorm met de koekbodem in de koelkast

chocolade_ganache_taart_01.jpg
chocolade_ganache_taart_021.jpg
chocolade_ganache_taart_03.jpg
chocolade_ganache_taart_04.jpg

Hak ook de chocolade fijn. Verwarm de slagroom in een pannetje maar breng net niet aan de kook. Voeg de chocolade toe aan de slagroom en roer goed door. Laat de chocolade smelten tot een egale bruine saus. Roer de 40 gr boter in stukken door de saus tot deze is opgenomen. Laat de chocolade ganache daarna bijna helemaal afkoelen. Als de saus iets dikker is geworden kun je hem over de bodem verdelen. Zet de taart daarna weer terug in de koeling tot hij goed stijf is geworden (minimaal 2 uur)

Beoordeling (405 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes