Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Chocolade ganache taart

Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijke no bake taart met een zachte chocolade vulling

Ingrediënten
  • 300 gr chocolade (melk en/of puur)
  • 400 ml slagroom
  • 100 + 40 gr roomboter
  • 225 gr droge koekjes (maria koekjes of digestive)

Bereiding
Kruimel voor de bodem van de chocolade ganache taart de koekjes fijn in keukenmachine of door ze in een zak te doen en tot kruimels te slaan. Smelt 100 gr boter en roer dit door de koekkruimels. Vet een taartvorm in met wat van de resterende gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem en de randen en druk goed aan met een lepel. Zet de vorm met de koekbodem in de koelkast

Hak ook de chocolade fijn. Verwarm de slagroom in een pannetje maar breng net niet aan de kook. Voeg de chocolade toe aan de slagroom en roer goed door. Laat de chocolade smelten tot een egale bruine saus. Roer de 40 gr boter in stukken door de saus tot deze is opgenomen. Laat de chocolade ganache daarna bijna helemaal afkoelen. Als de saus iets dikker is geworden kun je hem over de bodem verdelen. Zet de taart daarna weer terug in de koeling tot hij goed stijf is geworden (minimaal 2 uur)

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×