Ga naar de inhoud
Noedels met kip

Noedels met kip

Lekkere Oosterse roerbak met kip en verse groenten in een lekkere Oosterse saus geserveerd met noedels, lekker en simpel! Ideaal voor een makkelijke doordeweekse dag.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 250 gr noedels
  • 350 gr kippendijen
  • 200 gr peultjes
  • 1 paprika
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik mini maĆÆs
  • 1 bosui
  • sesamzaadjes

Saus

  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de kippendijen in stukjes. Bak deze in een wokpan op hoog vuur met een eetlepel sesamolie rondom aan (de kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn).


  2. Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn. Haal de kip uit de pan. Voeg de knoflook, ui en rode peper toe en fruit even aan. Voeg de paprika in stukjes toe en de peultjes en roerbak op hoog vuur een paar minuten.


    noedels_met_kip noedels_met_kip
  3. Voeg ook de kip weer toe aan de pan. Meng de ingrediƫnten voor de saus door elkaar en voeg toe aan de pan met groenten en kip. Schep alles goed doorelkaar. Kook de noedels gaar.


  4. Laat de mini maĆÆs uitlekken en voeg ook in stukken toe aan de groenten en kip. Serveer de noedels met de kip en groenten in saus en garneer met wat ringetjes bosui en sesam.


  5. Tip: je kunt de mais ook weglaten of vervangen door paksoi of courgette


  6. Voor een vegetarische variant vervang je de tip door stukjes gebakken tofu.