Paksoi recept met noedels

Heerlijke paksoi roerbak met teriyakisaus geserveerd met noedels, champignons en kip of vega stukjes uit de wok.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de noedels beetgaar.

  2. Snijd de rode peper en knoflook fijn en fruit deze in een pan met een beetje olie. Voeg de helft van de teriyakisaus toe.

  3. Snijd de stelen van de paksoi los. Voeg deze geheel toe aan de pan met de teriyakisaus en roerbak een paar minuutjes en haal daarna uit de pan en houd warm onder een deksel of stuk plastic.

  4. Voeg de rest van de teriyakisaus toe aan de pan waar je net de paksoi uit hebt gehaald.

  5. Voeg de kip of wokstukjes hieraan toe en roerbak een paar minuutjes.

  6. Bak de plakjes champignons mee en de in ringetjes gehakte bosui.

  7. Voeg de gekookte noedels toe aan de pan en schep erdoor.

  8. Verdeel het noedelmengsel over borden en serveer de gewokte paksoi erbij. Bestrooi met sesam en serveer direct.

  9. Tips: de teriyakisaus kun je zelf maken of kant en klaar kopen.

  10. In plaats van de paksoi heel te laten kun je hem ook fijnsnijden en meewokken bij de champignons. Dat is bijvoorbeeld handig als er kinderen mee eten.

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!