Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Noedels met sperziebonen

Makkelijk vegetarisch recept met eiernoedels, tofu, paprika, sperziebonen en pinda's

Ingredienten
250 gr tofu
200 gr eiernoedels
1 paprika
200 gr sperziebonen
Scheutje sojasaus
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 eetl wokolie
1 theel sambal
3 eetl ketjap
2 eetl pinda’s ongezouten
Verse koriander om te garneren
 
Bereiding
Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Dep de blokjes zo droog mogelijk met een keukenpapiertje. Meng de tofu met de ketjap en sambal en zet apart. Kook de sperziebonen in ongeveer 8 min beetgaar. Laat de noedels gaar weken volgens de verpakking.
 
noedels met sperziebonen en tofu 01
noedels met sperziebonen en tofu 01
noedels met sperziebonen en tofu 01
noedels met sperziebonen en tofu 01
Hak de ui en knoflook en fruit deze in een beetje wokolie. Voeg de tofu en de marinade toe en bak de stukjes ongeveer 5 min op hoog vuur. Haal de tofu stukjes weer uit de pan (hoeft niet schoongemaakt te worden) en bak nu de stukjes paprika een paar minuten.
 
noedels met sperziebonen en tofu 01
noedels met sperziebonen en tofu 01
noedels met sperziebonen en tofu 01
noedels met sperziebonen en tofu 01
Voeg de sperziebonen toe en schenk een scheutje sojasaus er bij en roer goed door. Voeg de stukjes gebakken tofu toe en de noedles toe en meng alles goed door elkaar. Schep alles in kommetjes. Hak de pinda’s en koriander grof en garneer de kommetjes noodles hiermee.
 
Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst