Ga naar de inhoud
Noedels met sperziebonen

Noedels met sperziebonen

Makkelijk vegetarisch recept met eiernoedels, tofu, paprika, sperziebonen en pinda's. In een lekkere Aziatische zelfgemaakte woksaus. Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks.

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr noedels
  • 1 paprika
  • 200 gr sperziebonen
  • Scheutje sojasaus
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel wokolie
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels pinda’s ongezouten
  • 250 gr tofu
  • Verse koriander om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Dep de blokjes zo droog mogelijk met een keukenpapiertje. Meng de tofu met de ketjap en sambal en zet apart. Kook de sperziebonen in ongeveer 8 min beetgaar. Laat de noedels gaar weken volgens de verpakking.


    noedels met sperziebonen en tofu 01 noedels met sperziebonen en tofu 01 noedels met sperziebonen en tofu 01
  2. Hak de ui en knoflook en fruit deze in een beetje wokolie. Voeg de tofu en de marinade toe en bak de stukjes ongeveer 5 min op hoog vuur. Haal de tofu stukjes weer uit de pan (hoeft niet schoongemaakt te worden) en bak nu de stukjes paprika een paar minuten.


    noedels met sperziebonen en tofu 01 noedels met sperziebonen en tofu 01 noedels met sperziebonen en tofu 01
  3. Voeg de sperziebonen toe en schenk een scheutje sojasaus er bij en roer goed door. Voeg de stukjes gebakken tofu toe en de noedles toe en meng alles goed door elkaar. Schep alles in kommetjes. Hak de pinda’s en koriander grof en garneer de kommetjes noodles hiermee.