Noedels met sperziebonen

Makkelijk vegetarisch recept met eiernoedels, tofu, paprika, sperziebonen en pinda's

Ingredienten
250 gr tofu
200 gr noedels
1 paprika
200 gr sperziebonen
Scheutje sojasaus
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 eetl wokolie
1 theel sambal
3 eetl ketjap
2 eetl pinda’s ongezouten
Verse koriander om te garneren
 
Bereiding
Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Dep de blokjes zo droog mogelijk met een keukenpapiertje. Meng de tofu met de ketjap en sambal en zet apart. Kook de sperziebonen in ongeveer 8 min beetgaar. Laat de noedels gaar weken volgens de verpakking.
 
noedels met sperziebonen en tofu 01
noedels met sperziebonen en tofu 01
noedels met sperziebonen en tofu 01
noedels met sperziebonen en tofu 01
Hak de ui en knoflook en fruit deze in een beetje wokolie. Voeg de tofu en de marinade toe en bak de stukjes ongeveer 5 min op hoog vuur. Haal de tofu stukjes weer uit de pan (hoeft niet schoongemaakt te worden) en bak nu de stukjes paprika een paar minuten.
 
noedels met sperziebonen en tofu 01
noedels met sperziebonen en tofu 01
noedels met sperziebonen en tofu 01
noedels met sperziebonen en tofu 01
Voeg de sperziebonen toe en schenk een scheutje sojasaus er bij en roer goed door. Voeg de stukjes gebakken tofu toe en de noedles toe en meng alles goed door elkaar. Schep alles in kommetjes. Hak de pinda’s en koriander grof en garneer de kommetjes noodles hiermee.
 
79 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.